Ghid turistic Punta del Diablo

Recomandat pentru: plaja, surfing, pescuit, traditii, relaxare, natura

Despre Punta del Diablo

Punta del Diablo este un mic satuc localizat de-a lungul litoralului, in departamentul Rocha, la aproximativ 298 kilometri este de capitala Montevideo. Dupa ultimul recensamant din anul 2011, Punta del Diablo inregistra o populatie de 823 de locuitori, insa, in timpul sezonului estival, populatia din aceasta zona ajunge la aproximativ 25000 de locuitori. Acest mic orasel a fost declarat, in anul 2008, de catre revista Lonely Planet, ca facand parte din primele 20 de locuri din lume care merita o investitie.

Punta del Diablo se afla la 172 kilometri distanta de Punta del Este si la 43 kilometri distanta de Chuy, granita cu Brazilia. Oraselul este amplasat pe un mic deal, care ofera o priveliste minunata asupra orasului.

In Punta del Diablo ajung curse de autobuz dinspre Chuy, Rocha sau Montevideo. Pe timp de vara, insa, sunt si servicii de autobuz de-a lungul coastei, cu destinatii precum La Paloma, La Pedrera sau catre Punta del Este. In sezonul estival, majoritatea biletelor la autobuz se rezerva cu cateva zile in avans. De asemenea, se pot inchiria si masini din Montevideo si se poate conduce pana aici, pentru a putea vizita mai multe locuri.

Clima caracteristica acestui orasel este una temperata, cu temperaturii medii intre 21 si 27 grade Celsius in timpul verii, si intre 10 si 16 grade Celsius in timpul iernii.

Sezonul propice pentru turism este intre lunile decembrie si februarie, dar si in saptamana sarbatorilor pascale. In timpul sezonului estival, populatia acestui orasel ajunge de la 800 de locuitori la aproximativ 25000 de locuitori. Turistii care vin in acest loc an de an, inchiriaza cabane sau chiar mici casute, iar cei care vin pentru prima oara, aleg, de obicei, sa se cazeze la hotel sau hostel. Aceasta crestere a turismului in aceasta zona, precum si climatul propice, au atras foarte multi investitori straini. Statul Uruguay este cunoscut pentru faptul ca gazduieste peste 100 de firme americane, cu investitii in valoare totala de aproximativ 670 milioane de dolari.

Plajele cu accent rustic sunt principala atractie ale acestei zone, plaje precum Los Botes, denumita si plaja pescarilor, fiind si locul de unde pleaca cele mai multe barci. Plaja Rivero este cautata, in special, de catre cei care practica surf, datorita valurilor. Plaja La Viuda este o plaja destinata petrecaretilor, in fiecare seara aici adunandu-se multi turisti, care danseaza in jurul focurilor de tabara si canta la chitara.

Parcul National Sfanta Tereza se afla la mai putin de 5 kilometri de mers de Punta del Diablo. Acest parc se intinde pe o suprafata de 3000 de hectare si gazduieste peste 2 milioane de specii de plante. Parcul are peste 60 de kilometri de trasee destinate turistilor care iubesc drumetiile.

Cetatea din Santa Teresa este un sit istoric, situat in partea nordica a parcului national. Acest fort a fost ridicat in anul 1762 si a fost cucerit de catre spanioli in anul 1793, avand un rol strategic foarte important in razboaiele civile, dupa ce Uruguayul a devenit stat independent. Fortareata a fost restaurata in anul 1928, iar, in prezent, serveste ca muzeu pentru turistii care pot vedea in interiorul sau istoria fortului, ilustrata in imagini si in obiecte.

Punta del Diablo