Ghid turistic Insula Espiritu Santo

Despre Insula Espiritu Santo

Espiritu Santo este cea mai mare insula ce face parte din Vanuatu. Ea se intinde pe aproximativ patru mii de kilometri patrati, reprezentand o destinatie turistica deosebita daca sunteti in cautarea unui loc in care sa va petreceti zilele de concediu. Asezamantul apartine de Arhipelagul New Hebrides din Pacific, in regiunea Melanesia.

Va recomandam sa va indreptati atentia in primul rand catre Lungaville, cel mai sudic oras de pe coasta Espiritu Santo, intrucat acesta reprezinta si capitala provinciei. Despre acest oras e bine sa stiti ca este unul dintre cele mai cautate porturi din zona, intrucat de aici pleaca foarte multe ambarcatiuni pline de copra si cacao.

De asemenea, asezamantul va ofera si posibilitatea de a vizita numeroase atractii turistice culturale. In continuare, in Espiritu Santo puteti urca pe cel mai inalt varf de aici, daca va pasioneaza drumetiile. Varful Muntelui Tabwemasana se ridica pana la 1879 de metri si se afla in partea central-vestica a insulei. In acelasi timp, va recomandam sa va indreptati atentia si catre numeroasele epave care se afla de jur imprejurul Epiritu Santo.

Apele mai adapostesc si unele dintre cele mai frumoase recifuri, asa ca nu ezitati sa optati pentru o dupa-amiaza in care sa faceti scufundari. O plaja minunata, pe care trebuie neaparat sa pasiti este Plaja Champagne. Cu nisipurile sale roz, aceasta plaja este foarte cautata de turisti, intrucat va ofera posibilitatea de a pleca acasa cu un bronz minunat daca veniti aici in timpul verii. Espiritu Santo este totodata locul in care va veti putea bucura de foarte multe specii de pasari care zboara pe deasupra. Unele dintre ele sunt chiar foarte rare. In general, acestea se gasesc in cele doua arii protejate ale insulei, respectiv Aria Loru si Aria Vatthe.

Asadar, nu ezitati sa vizitati Espiritu Santo. Cu privelisti minunate si oameni deosebiti, destinatia turistica este perfecta pentru un sejur de neuitat!

Insula Espiritu Santo