Ghid turistic Dalat

Recomandat pentru: puncte de interes, situri religioase, arhitectura, atractii inedite, lacasuri de cult, manastiri, atractii turistice

Despre Dalat

Dalat este considerat unul dintre cele mai frumoase orase din Vietnam. Situat in mijlocul unor vai superbe, scaldat de rauri ce formeaza cascade spectaculoase, a fost construit la sfarsitul secolului XIX ca statiune de vacanta pentru colonistii francezi care doreau sa scape de umiditatea crescuta de pe coasta Saigonului. Tocmai din acet motiv, majoritatea cladirilor dateaza din perioada coloniala, alaturi de care puteti admira frumoase pagode mai noi sau mai vechi.

Situat in regiunea montana central-sudica a tarii, statiunea se remarca prin zonele deluroase acoperite cu paduri de pini, in mijlocul carora se gasesc lacuri unde va puteti relaxa alaturi de familie sau de prieteni, mai ales ca temperaturile sunt deosebit de placute, comparativ cu restul regiunilor tarii. In afara decorurilor naturale si a vegetatiei bogate, a parcurilor si gradinilor cu plante dintre cele mai diverse, la Dalat aveti o multitudine de posibilitati menite sa va trasforme vacanta intr-o amintire deosebita.

Pentru cele mai interesante peisaje, faceti o excursie pe Lacul Xuan Huong, ce se intinde pe o distanta de 5 km sau vizitati Valea Iubirii, situata la 2 km de centrul orasului. Daca timpul va permite, nu trebuie sa ratati o excursie la Cascada Prenn, un loc de o rara frumusete, renumita pentru fauna si flora diversa. Nu puteti parasi orasul fara a vedea Pagoda Linh Phuoc, cu gradinile sale superbe dar si cu impresionanta statuie in aur a lui Buddha.

O destinatie perfecta pentru cei aflati in luna de miere, cu peisaje de vis si cu o atmosfera perfecta pentru relaxare, ceea ce face greu de crezut ca in urma cu doar un secol si jumatate Dalat era o regiune dominata de tigri, elefanti si rinoceri.