Ghid turistic Hanoi

Recomandat pentru: arhitectura, puncte de interes, situri religioase, lacasuri de cult, simbol turistic, plimbari in aer liber, istorie

Despre Hanoi

Cea mai populara destinatie turistica din Vietnam este, fara indoiala, capitala Hanoi, ridicata pe malurile Fluviului Rosu, o zona urbana aglomerata ce se remarca prin numarul impresionant de cladiri cu arhitectura coloniala de inspiratie franceza. Cu o populatie de 5 milioane de locuitori, Hanoi este cea mai mare metropola si principalul centru economic, politic si adminisrativ al tarii. Sub aspect cultural, Hanoi a fost considerat de-a lungul timpului punctul de convergenta al artei si culturii puternic influentate de valorile confucianiste.

Orice turist sosit aici va fi impresionat de frumusetea si eleganta acestui oras, inzetrat cu peisaje incantatore si lacuri marginite de o vegetatie luxurianta, de bulevardele si gradinile publice ce amintesc de influeta colonisitilor francezi. Lacul Hoan Kiem, ce scalda centrul orasului, este spatiul unde se aduna localnicii pentru a-si desavarsi abilitatile in arta Tai chi sau pur si simplu sa serveasca ceaiul pe terasele din parc, admirand coloniile de testoase. In apropiere se afla Templul Muntelui de Jad, o constructie impresionanta ce dateaza din secolul XVIII ce gazduieste impresionante festivitati culturale si religioase.

Hanoi este o destinatie perfecta pentru amatorii de cumparaturi, aici fiind amenajate artere intregi cu magazine mai mult sau mai putin exclusiviste. In acest sens, nu ar trebui sa ratati o plimbare prin Old Quarter, un loc fascinant, cu numeroase stradele cu magazine, alaturi de cafenele si restaurante. Aglomerate de multe ori pana la refuz sunt si Nguyen Art si Hang Gai, ce gazduiesc numeroase magazine de haine si suveniruri hand made.

Muzeele sunt un argument in plus pentru care sa nu va plictisiti in vacanta petrecuta la Hanoi. Printre acestea, Mausoleul lui Ho Chi Mihn este cu siguranta cel mai vizitat edificiu. Situat in Ville francaise, fostul centru administrativ al colonistilor francezi, mausoleul merita atentia voastra, mai ales daca vreti sa va familiarizati cu istoria locala. Si daca tot am amintit de locuri interesante, o vizita la Muzeul de Istorie sau la cel de Etnografie, va ofera o imagine de ansamblu despre cultura si civilizatia vietnameza. Nu mai putin interesanta se va dovedi o vizita la Templul Literaturii, construit in anul 1706, sau la renumitul Teatru de papusi.