Ghid turistic Hanoi, Vietnam. Informatii utile pentru o vacanta in Hanoi si recomandari ale turistilor privind obiectivele turistice din acest oras

Ghid turistic Hanoi

Cea mai populara destinatie turistica din Vietnam este, fara indoiala, capitala Hanoi, ridicata pe malurile Fluviului Rosu, o zona urbana aglomerata ce se remarca prin numarul impresionant de cladiri cu arhitectura coloniala de inspiratie franceza. Cu o populatie de 5 milioane de locuitori, Hanoi este cea mai mare metropola si principalul centru economic, politic si adminisrativ al tarii. Sub aspect cultural, Hanoi a fost considerat de-a lungul timpului punctul de convergenta al artei si culturii puternic influentate de valorile confucianiste.

Orice turist sosit aici va fi impresionat de frumusetea si eleganta acestui oras, inzetrat cu peisaje incantatore si lacuri marginite de o vegetatie luxurianta, de bulevardele si gradinile publice ce amintesc de influeta colonisitilor francezi. Lacul Hoan Kiem, ce scalda centrul orasului, este spatiul unde se aduna localnicii pentru a-si desavarsi abilitatile in arta Tai chi sau pur si simplu sa serveasca ceaiul pe terasele din parc, admirand coloniile de testoase. In apropiere se afla Templul Muntelui de Jad, o constructie impresionanta ce dateaza din secolul XVIII ce gazduieste impresionante festivitati culturale si religioase.

Hanoi este o destinatie perfecta pentru amatorii de cumparaturi, aici fiind amenajate artere intregi cu magazine mai mult sau mai putin exclusiviste. In acest sens, nu ar trebui sa ratati o plimbare prin Old Quarter, un loc fascinant, cu numeroase stradele cu magazine, alaturi de cafenele si restaurante. Aglomerate de multe ori pana la refuz sunt si Nguyen Art si Hang Gai, ce gazduiesc numeroase magazine de haine si suveniruri hand made.

Muzeele sunt un argument in plus pentru care sa nu va plictisiti in vacanta petrecuta la Hanoi. Printre acestea, Mausoleul lui Ho Chi Mihn este cu siguranta cel mai vizitat edificiu. Situat in Ville francaise, fostul centru administrativ al colonistilor francezi, mausoleul merita atentia voastra, mai ales daca vreti sa va familiarizati cu istoria locala. Si daca tot am amintit de locuri interesante, o vizita la Muzeul de Istorie sau la cel de Etnografie, va ofera o imagine de ansamblu despre cultura si civilizatia vietnameza. Nu mai putin interesanta se va dovedi o vizita la Templul Literaturii, construit in anul 1706, sau la renumitul Teatru de papusi.

Spune si prietenilor tai:

Top evenimente

Dec

25

Targul de Craciun de la Nisa

Este o piata de arta si artizanat, dar acesta ofera si distractii cum ar fi un patinoar. Data (urmeaza sa …

Detalii

Mar

31

Festivalul International de Jazz din Izmir

Festivalul International de Jazz din Izmir are loc in luna martie si este un festival care celebreaza pacea si …

Detalii

Iul

16

Petrecerea Madonei Carmina de la Napoli

Tinuta in Piata Carminei, celebrarea religioasa incepe cu o seara inainte de ziua propriu-zisa a Sfintei Carmina, cu Incendio …

Detalii

Iul

1

Parada Gay din Stockholm

Stockholm Pride este cel mai mare eveniment gay si lesbian din intreaga Scandinavie, adunand anual mii de turisti si …

Detalii

Ian

1

Concertul de Anul Nou de la Budapesta

Cu scopul de a incepe un an nou frumos, Opera din Budapesta ne incanta cu un concert al unor …

Detalii

Top obiective turistice

Pagoda Tran Quoc din Hanoi

Pagoda Tran Quoc din Hanoi

Din itinerariul vostru de vacanta in Hanoi nu poate lipsi o vizita la cea mai veche pagoda din oras, …

Detalii
Templul Calului Alb din Hanoi

Templul Calului Alb din Hanoi

Odata ce ati pornit in explorarea celor mai interesante locuri din Hanoi, incercati sa va faceti timp pentru o …

Detalii
Mausoleul lui Ho Chi Minh din Hanoi

Mausoleul lui Ho Chi Minh din Hanoi

Nici o vacanta la Hanoi nu ar fi completa daca nu ati vazut Mausoleul lui Ho Chi Minh. Cel …

Detalii
Muzeul de Istorie din Hanoi

Muzeul de Istorie din Hanoi

Aceia dintre voi care planuiesc o vacanta in Hanoi nu ar trebui sa rateze o vizita la Muzeul de …

Detalii
Templul Hai Ba din Hanoi

Templul Hai Ba din Hanoi

Unul dintre cele mai vechi si mai frumoase lacasuri de cult din Hanoi se gaseste la sud de lacul …

Detalii