Ghid turistic Yemen. Informatii utile si recomandari despre atractiile turistice, destinatiile si orasele din Yemen

Destinatii turistice in Yemen

Ghid turistic Yemen

Yemen (Yaman), oficial Republica Yemen este o tara in Orientul Mijlociu situata in Peninsula Araba in sud-vestul Asiei. Yemen este o tara marginita de Arabia Saudita la nord, Marea Rosie la vest, Marea Araba si Golful Aden la sud, si Oman la est. Teritoriul Yemenului include peste 200 insule, cea mai mare fiind Socotra.

Capitala si cel mai mare oras din Yemen este Sana'a. Yemen a fost prima tara din Peninsula Arabica care a acordat femeilor dreptul la vot. Unificarea tarii a avut loc la 22 mai 1990, atunci cand Yemenul de Nord a fost unit cu Yemenul de Sud formand Republica Yemen.

Recunoscut de UNESCO, orasul Sana'a, capitala tarii, va va impresiona cu cladirile si pietele sale. Vizitati portul Aden, pentru a-i descoperi istoria biblica si muzeele deosebite. Crater, cea mai veche parte a orasului, se afla in craterul unui vulcan stins gazduind cele mai vechi constructii din Aden. Orasul Amran este inconjurat de zidurile de lut ale orasului vechi pre-islamic, de origine sabeana.

Muntele Hadda gazduieste sate pitoresti presarate cu livezi de caisi, piersici, nuci si migdali. Muntii Haraz va vor imbia la drumetii in care veti vedea Manakha, Hajjarah Al si Huytayb Hodeida. Vizitati, de asemenea, Rawdha, un orasel situat la 8 km nord de Sanaa, renumit pentru gradinile sale cu struguri dulci.

Arhipelagul Socotra desemnat ca Rezervatie a Biosferei in anul 2008 este raspunsul la Arabia Galapagos din punct de vedere al florei si faunei unice. Situat la gura Golfului Aden, Socotra este la doua ore cu avionul de Sana'a.

Yemen ofera si posibilitati de petrecere a vietii de noapte. La sfarsit de saptamana cateva hoteluri turistice din "orasul vechi" din Sana'a incurajeaza sesiuni cu muzica traditionala yemenita.

Bucataria din Yemen este excelenta. Veti gasi mancaruri cunoscute in intregul Orient Mijlociu, cum ar fi falafel, carne de miel, de pui sau kebab de capra. Intre specialitati se numara saltah (o tocana de legume servita fierbinte intr-un vas de lut), fahsah (cum ar fi saltah, dar cu carne mai multa), fassolia (fasole alba usor condimentata), bint ca Sahn (un desert cu paine si miere la cuptor), i sido (o bautura usoara, cafea picanta facut cu coji de boabe de cafea).

Alcoolul este interzis si vanzarea acestuia este limitata la foarte putine hoteluri. Cu toate acestea strainii au permisiunea de a importa pana la doi litri de bauturi alcoolice si sa consume in privat.

Spune si prietenilor tai:

Top evenimente

Ian

31

Parada Primarului de la Londra

Parada Primarului se desfasoara pe un traseu care porneste din Parliament Square, pe Whitehall.Trafalgar Square si Piccadilly pana in …

Detalii

Feb

10

Anul Nou Chinezesc in Manchester

Chinese New Year (Anul Nou Chinezesc) din Manchester este un carnaval al culorii cu dansuri de dragon urmate de …

Detalii

Mai

27

Festivalul de Benzi Desenate de la Copenhaga

Sarbatorind minunata lume a benzilor desenate, acesta este unul din cele mai mari festivaluri de benzi desenate din Danemarca. …

Detalii

Aug

31

Festivalul de Vara de la Ljubljana

Festivalul surprinde prin varietatea artistilor internationali care incanta spectatorii in aceasta perioada. Data (urmeaza sa fie confirmata): iulie – augustSite …

Detalii

Mar

18

Festivalul de Muzica Religioasa de la Oslo

In timpul acestui eveniment de noua zile, vizitatorii pot experimenta o gama larga si diversificata de spectacole muzicale in …

Detalii

Top obiective turistice

Centrul Istoric din Sana

Centrul Istoric din Sana

Orasul Vechi din Sana este pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si este un loc minunat in care puteti vedea …

Detalii
Insula Socotra

Insula Socotra

Socotra este un mic arhipelag de patru insule situat in Oceanul Indian. Cea mai mare insula, numit Socotra, ocupa …

Detalii
Moscheea Presedintilor din Sana

Moscheea Presedintilor din Sana

Moscheea Saleh (Moscheea Presedintilor) este cea mai mare si mai moderna moschee din Sana. Acesta se afla la marginea …

Detalii
Marea Moschee din Sana

Marea Moschee din Sana

Marea Moschee din Sana este situata la est de vechiul sit al Palatului Ghumdan. Urmele istoriei moschii ajung in …

Detalii
Cetatea Sira din Aden

Cetatea Sira din Aden

Cetatea Sira este un sit militar din Aden, Yemen. Originile Cetatii dateaza din secolul al XI-lea, si este inca …

Detalii