Ghid turistic Aden

Recomandat pentru: puncte de interes, plimbari in aer liber, arhitectura, atractii inedite, centru de relaxare, cetate, cladiri istorice

Despre Aden

Aden este un oras, port maritim in Sudul Yemenului la Golful Aden. Acest oras a fost principalul punct terminus al Drumului Mirodeniilor din Vestul Arabiei, timp de aproape un mileniu, inainte de sec. III d.Hr., cand a devenit centru comercial sub control yemenit, etiopian si arab. Aden a fost capitala Yemenului de Sud pana la unirea acestei republici cu Yemenul de Nord, in 1990.

Aden are o istorie lunga si complexa. Marco Polo a descris orasul ca un hub de comert in care marfurile care sosesc cu vaporul de la est sunt transferate in barci mai mici pentru a fi trimise la Marea Rosie si la Alexandria.

In Aden puteti vedea minunate apusuri de soare; puteti vizita Muzeul Militar si Muzeul National, portul turistic, vechiul "Hotel Univers" (unde a locuit Arthur Rimbaud), Libraria lui Aziz si multe altele.

Printre activitatile pe care le puteti desfasura in oras se numara: snooker, alpinism pe crestele muntilor cu vederi minunate la oras, diferite jocuri pe plaja - Aden este cunoscut pentru plajele frumoase, puteti savura sucuri proaspete in barurile orasului. Mai mult, pescuitul sportiv ar trebui sa fie luat in considerare. Tonul si rechinii pot fi vanati in apropierea coastei.

O vizita la Mohur Gold Beach si Elephant Bay Hotel va va infrumuseta ziua. Pentru femeile care calatoresc singure exista o singura plaja dedicata situata la Hotel Sheraton.

Cea mai veche parte a orasului este cunoscuta sub numele de crater, deoarece aceasta se afla situata pe craterul unui vulcan stins. Aici veti gasi cele mai multe dintre cladirile vechi din Aden.

Gurmanzii se pot bucura de diferitele preparate din peste pe care le servesc restaurantele din oras.

Top obiective turistice Aden

Golful Aden
Golful Aden

Golful Aden este un golf situat in Marea Arabiei intre Yemen, pe coasta de sud a Peninsulei Arabe si Somalia, in Cornul Africii. In partea de nord-vest,...

Insula Socotra
Insula Socotra

Socotra este un mic arhipelag de patru insule situat in Oceanul Indian. Cea mai mare insula, numit Socotra, ocupa aproximativ 95% din suprafata arhipelagului....

Statiunea Gold Mohur din Aden
Statiunea Gold Mohur din Aden

Gold Mohur Hotel & Resort este una dintre statiunile de top din Aden. Fete zambitoare si razele calde ale soarelui va vor intampina aici Amplasat pe...