Informatii utile Yemen

Date generale


Capitala: San
Moneda: Rial yemenit (YER)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 03:00
Religie: Musulmani (99.1%), Alte religii (0.9%)

Yemen este recunoscuta pentru


arhitectura
cladiri istorice
puncte de interes
arta
atractii inedite
centru de relaxare
cultura

Cand este indicat sa vizitati Yemen

Este general acceptat faptul ca cel mai bun timp pentru a vizita Yemen se incadreaza intre octombrie si aprilie, dupa ce trece sezonul ploilor si inainte de caldura intensa a verii. Cu toate acestea, temperaturile, umiditatea si precipitatiile variaza in functie de altitudine.

Zonele de pe coasta de sud au precipitatii reduse iar temperaturile de vara ajung uneori la 54 °C. In zonele centrale este cald in timpul verii, inregistrandu-se temperaturi medii de 30 °C, dar iernile sunt reci cu ingheturi frecvente. Regiunile nordice si Wadi Hadhramawt sunt fierbinti si uscate pe tot parcursul anului.

Temperaturi medii lunare in Yemen

Ce sa luati in bagaj

Hainele usoare sunt purtate in campia de coasta pe tot parcursul anului. Haine calde sunt necesare din noiembrie pana in aprilie in zonele muntoase. Adaugati in bagaj medicamentele prescrise dar si un aparat de fotografiat cu care sa imortalizati cele mai frumoase momente ale vacantei.

Shopping in Yemen

Sana'a Souk Al Milh este, probabil, cel mai bun loc din tara pentru achizitii de agrement. Elementele pe care le puteti achizitiona includ tamaie, chihlimbar, jambiyyas (pumnale) si imbracaminte traditionala.

Viza turistica in Yemen

Pentru a intra in Yemen, un pasaport valabil pentru cel putin sase luni de la data de plecare este necesar. Permisiunea legala de vizita in acest oras este acordata prin viza. Vizele pentru Yemen sunt necesare pentru romani, cu exceptia cazului in care pasagerii de tranzit isi continue calatoria detinand documentatie valabila pentru intoarcere si nu parasesc aeroportul. In 2010 mai multe limitari au fost plasate pentru vizele turistice; din acest motiv cetatenii europeni si americani obtin greu vize pentru a vizita tara. Limitarea de vize turistice in 2011 si 2012 din timpul revoltei au agravat situatia. Nu se pot obtine vize in porturi sau aeroporturi la sosire si trebuie sa faceti dovada existentei unei vize chiar inainte de a zbura in Yemen, la terminalul aeroportului din tara de plecare.