Ghid turistic Sana

Recomandat pentru: puncte de interes, plimbari in aer liber, arhitectura, situri religioase, arta, cladiri istorice, cultura

Despre Sana

San'a este capitala Yemen. Orasul este situat in Muntii Yemen si este, in general, prima destinatie pentru calatorii in aceasta tara. Se crede ca orasul San'a a fost fondat de catre Sem, fiul lui Noe. Ca rezultat, orasul are porecla de "Sam City".

Vechiul Oras din San'a face parte din Patrimoniul Mondial si este un loc minunat in care puteti vedea stilul unic yemenit de arhitectura - case turn cu mai multe etaje, cu ferestre qamariya distinctive. In Vechiul Oras este Souk Al-Milh, probabil cea mai buna piata din Peninsula Arabica.

Unul dintre cel mai important punct de reper din oras este poarta care duce in Orasul Vechi, Bab al-Yemen, care este inconjurata de zidurile vechi. O piata si multe restaurante excelente sunt situate in apropiere.

Muzeul National este situat intr-un fost palat care a fost restaurat si transformat intr-un muzeu. Aici puteti afla despre istoria si cultura natiunii. Cele mai multe exponate includ descrieri in engleza si araba. Muzeul Militar afiseaza artefacte legate de armata yemenita. Explicatiile sunt toate in limba araba, cu toate acestea, exista o parte si cu explicatii in engleza. Marea Moschee este una dintre cele mai vechi moschei din lume. Cea mai veche copie scrisa cunoscuta a Coranului a fost gasit aici. Moscheea Al shab situata in apropiere de Palatul Prezidential este una dintre cele mai mari moschei din lume. Thilaa este un sat vechi situat chiar in afara orasului San'a.

Jabal un-Nabi Shu'ayb este cel mai inalt munte din Peninsula Arabica si sunt unii dintre cei mai importante munti din lume. Acestia sunt situati la aproximativ 30 km de oras. Zonja este deosebit de frumoasa.