Ghid turistic Seiyun

Despre Seiyun

Seiyun este cel mai mare oras din provincia Hdramout Wadi si capitala acesteia. Orasul este cunoscut pentru plantatiile de palmieri fabuloase care il inconjoara si pentru piata sa veche, unde mestesugurile traditionale sunt inca practicate.

Orasul care are in spate o istorie de mii de ani, isi datoreaza, probabil, originea acestei piete, candva important loc de oprire pe ruta comerciala timpurie spre est, prin Wadi Masila si Shihr. In timp, faptul ca multi oameni s-au stabilit aici a dus la dezvoltarea unui centru urban cu case, moschei si scoli.

In 1494 a fost semnalat un aflux de oameni din triburile Hamdani de la nord de Sanaa. Liderul lor a fost Amir Badr Ibn Tawariq Kathiri, stramosul sultanilor Kathiri care au domnit aici, de la 1516 pana la independenta fata de Marea Britanie in 1967.

Masivul palat al sultanilor, cu turnurile sale grandioase, se afla in cea mai veche parte a orasului Seiyun, fiind un exemplu remarcabil de arhitectura. Acesta a fost construit in 1873 si reconstruit in 1926 de catre Mansur bin Ghalib Al Kathiri si de fiul sau Ali. Astazi, palatul gazduieste un muzeu de arheologie cu descoperiri de la Raybun, unul dintre cele mai importante situri antice ale Yemenului, precum si exponate ce amintesc de traditiile populare, folclor si costume. Aceasta include, de asemenea, obiecte din zilele coloniale.

Pentru a ajunge in acest oras cautati un zbor catre Sayun Aeroport.

Seiyun