Ghid turistic Cascada Victoria

Despre Cascada Victoria

Cascada Victoria este o cadere de apa in sudul Africii, pe fluviul Zambezi, la granita dintre Zambia si Zimbabwe. Se considera ca David Livingstone, misionar si explorator scotian, a fost primul european ce a vizualizat Cascada Victoria pe 16 noiembrie 1855.

Cascada Victoria are mai multi vizitatori din Zimbabwe si Zambia decat turisti internationali, atractia este accesibila cu autobuzul si cu trenul, si este, prin urmare, relativ ieftin pentru a ajunge la aceasta. Numarul de vizitatori la partea cascadei din Zimbabwe a fost istoric mult mai mare decat numarul de vizitatori din partea Zambia.

Cele doua parcuri nationale de aici sunt relativ mici – Parcul National Mosi-oa-Tunya este de 66 de kilometri patrati iar Parcul National Cascada Victoria este de 23 de kilometri patrati.

Turismul din zona a cunoscut o incetinire in ultimii 10 ani, dar mai multe hoteluri au luat folosit acest timp pentru renovari si imbunatatiri.

Parcurile nationale contin viata salbatica abundenta, inclusiv populatii considerabile de elefanti, bivoli, girafe, zebre si o varietate de antilope. Leul si leopardul sunt doar ocazional observate; maimutele vervet si babuinii sunt comune. Tot aici se pot vedea hipopotami si crocodili.

Parcul este deschis tot timpul anului, dar in functie de sezonul in care il veti vizita, veti avea parte de experiente diferite. In sezonul ploios, din decembrie pana in martie, volumul de apa va fi mai mare si cascada va avea un aspect mai dramatic. Daca veti traversa podul de pe cascada, cu siguranta va trebuie haine impermeabile, deoarece va veti uda foarte tare. In sezonul uscat, din aprilie pana in octombrie, volumul de apa este vizibil mai mic si nu veti putea sa vedeti cascada in toata splendoarea sa.

Dintre sporturile si activitatile pe care le puteti practica va recomandam kaiac-canoe, rafting, croazierele pe Fluviul Zambezi, bungee-jumping, gorge-swing, tiroliana, plimbarile cu elicopterul sau cu o aeronava ultrausoara deasupra cascadei. De asemenea, puteti face un safari, o plimbare cu elefantul sau puteti practica echitatia. Pentru rafting veti plati 110 dolari, pret ce include o zi intreaga de activitati si pranzul, pentru un zbor cu elicopterul veti plati intre 140 si 280 de dolari, iar pentru un safari preturile pornesc de la 45 de dolari.

In zona exista multe magazine destinate turistilor, de unde puteti achizitiona suveniruri si obiecte tematice, sculpturi in lemn, bijutetii, tricouri, carti, vederi si obiecte de arta. Puteti negocia preturile.

In ceea ce priveste locurile in care puteti manca, trebuie sa stiti ca in zona exista restaurante de top, bufete africane, cafenele, taverne si fast food-uri. Raportul calitate pret este foarte bun si cu 20 de dolari va puteti hrani intreaga familie. Va recomandam In Da Belly, The Blue Baboon, The Livingstone Room, Palm Restaurant, Makuwa-Kuwa si The Boma.

Exista multe locuri de cazare in zona Cascadei Victoria. Cele mai ieftine, cu preturi sub 10 dolari, sunt Shoestrings Backpackers, Victoria Falls Backpackers si Reynard. Preturi medii si mari, intre 10 si 200 de dolari, veti gasi la Lorrie’s B&B, Savanna Lodge, Fawlty Tours, Teak Lodge, The Sprayview Hotel, The Kingdom Hotel Victoria Falls, Drifter Inn Victoria Falls, Azambezi River Lodge, Ilala Lodge, Victoria Falls Hotel si Victoria Falls Safari Lodge.

Cascada Victoria