Cum se ajunge in Zambia

Calatoria cu avionul in Zambia

In Zambia exista mai multe aeroporturi pe care se efectueaza curse interne si care fac lagatura intre capitala si orase precum Ndola, Kitwe, Kasama, Kitwe sau Livingstone. In general, legaturile pe rutele interne sunt asigurate de zborurile charter. Cel mai mare aeroport din tara este Lusaka International Airport (LUN) si se gaseste la 14 km departare de centrul capitalei Lusaka. Exista cateva cateva companii externe care zboara cu destinatia Livingstone (pentru Cascada Victoria), la Mfuwe (pentru Parcul National Lunagwa), aflat la Ndola. Air Zimbabwe face legatura intre Lusaka si Harare via Nairobi, o data pe saptamana, in timp ce Air Malawi are trei zboruri pe saptamana intre Lilongwe si Lusaka, iar Comair are programate curse zilnice cu destinatia Lusaka, din Joahannesburg.

Calatoria de la Bucuresti la Lusaka poate fi considerata extenuanta, avand in vedere ca aveti de nevoie de aproximativ o zi si jumatate pentru a ajunge la destinatie si pentru care trebuie sa faceti mai multe escale (Amsterdam si Dubai).

Calatoria cu autocarul in Zambia

Distanta intre principalele orase din Zambia poate fi parcursa cu ajutorul autobuzelor, care sunt destul de vechi si se deplaseaza cu viteza redusa. Toate rutele principale sunt acoperite de autobuze publice, care pornesc din statie imediat ce s-au ocupat toate locurile. Autobuzele express sunt mult mai rapide, iar pretul calatoriei este cu 15% mai scump comparativ cu alte mijloace de transport. Exista si cateva companii de transport private, care dispun de autobuze confortabile si care fac legatura intre principale zone turistice din tara. Pe numeroase rute, puteti calatori cu microbuzul, care circula destul de frecvent, in timp ce in zonele rurale singurul mijloc de transport sunt camionetele.

Calatoria cu trenul in Zambia

Trenul Tazara care face legatura intre Kapiri Mposhi si Dar es Salaam traverseaza si orasele din nordul Zambiei, iar trenul care circula intre Lusaka cu destinatia Kitwe, are statie la gara din Kapiri Mposhi. Exista si un tren express care face legatura intre capitala si Livingstone, unde puteti face rezervarea si la cuseta si dispun de trenuri la clasele I si a II-a.