Informatii utile Zambia

Date generale


Capitala: Lusaka
Moneda: Kwacha zambian (ZMW)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 02:00
Religie: Crestini (97.6%), Alte religii (2.4%)

Zambia este recunoscuta pentru


safari
cascada
parcuri
camping
cultura
golf
elefanti

Cand este indicat sa veniti in vacanta in Zambia

Atunci cand va planuiti vacanta in Zambia, trebuie sa stiti ca din decembrie pana in aprilie se inregistreaza temperaturi ridicate dar si ploi torentiale, iar din mai pana in august, vremea se raceste, mai ales in timpul noptii. Precipitatiile cele mai importante sunt cuprinse in perioada decembrie–martie, in timp ce in aprilie si mai natura renaste, si aveti ocazia sa vedeti peisaje dintre cele mai spectaculoase. In aceste luni, temperaturile din timpul zilei sunt placute, dar noptile sunt destul de reci. Temperaturile raman constante si de-a lungul perioadei iunie-august, luni considerate sezonul turistic de varf in Zambia. Cascada Victoria este ideal de vizitat in timpul sezonului ploios (martie-mai), cand creste nivelul fluviului Zambezi.

Temperaturi medii lunare in Zambia

Ce sa luati in bagaj

Pentru vacanta in Zambia aveti nevoie de haine confortabile. In timpul zilei sunt potrivite tinutele casual, in culori neutre si din materiale naturale, care va permit sa tolerati mai usor temperaturile ridicate. Nu uitati o palarie cu boruri largi pentru expeditiile in parcurile nationale si evitati articolele de imbracaminte in nuante de albastru, preferate de musca tse-tse. Zambia este o tara destul de conservatoare, asa ca e bine ca doamnele sa evite tinutele prea transparente sau extravagante. Chiar si barbatilor le este recomandat sa poarte pantaloni lungi si camasi sau tricouri. Nu uitati solutiile de protectie contra tantarilor, o trusa de prim ajutor, creme de protectie solara, o lanterna, binoclu si camera foto.

Viza turistica in Zambia

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Zambia, in scop turistic, nu au nevoie de viza, daca sejurul turistic nu depaseste 3 luni. Ambasada Zambiei pentru Romania se afla in Italia.