Ghid turistic Bulawayo

Recomandat pentru: gradini, muzee, safari, arta, camping

Despre Bulawayo

Bulawayoeste al doilea oras ca marime din Zimbabwe dupa capitala Harare, cu o populatie de 676.000 de locuitori. Puteti ajunge in Bulawayo cu trenul din Cascada Victoria. Calatoria dureaza 18 ore, fara intarzierile de rigoare si costa 12 dolari la clasa I si 8 dolari la clasa a II-a. Trebuie sa stiti ca trenul nu dispune de electricitate si dupa ora 18 va trebui sa folositi o lumanare sau o lanterna. Tot din Cascada Victoria puteti ajunge in Bulawayo cu un microbuz. Aceasta calatorie dureaza aproximativ 7 ore. Va recomandam autobuzele care pleaca din Johannesburg, operate de companiile Greyhoud si Pathfinder. Calatoria costa 40-50 de dolari, iar autobuzele sunt foarte bine dotate si confortabile. In interiorul orasului puteti circula cu un taxi. O cursa de la gara catre centrul orasului costa 4-5 dolari.

Acesta este al doilea cel mai mare oras din tara, dupa capitala Harare. Este un oras relaxat si elegant. Aici puteti vizita Galeria Nationala de Arta, Muzeul National de Istorie, Muzeul Cailor Ferate si Teatrul Amakhosi.

Pentru cumparaturi va recomandam Jairos Jiri, un magazin unde sa vad obiecte artizanale; Aphrodisiac, unde veti gasi suveniruri si obiecte de arta; Ascot Shopping Center, unde veti gasi un supermarket, magazine generale, un restaurant si un bar; Bulawayo Center, un centru comercial modern cu magazine de haine, un internet cafe si un conematograf; Zonkizizwe Shopping Complex, cu un supermarket, un bar, magazine de suveniruri si buticuri; Haddon&Sly Mall, un centru comercial cu patru etaje, unde veti gasi un supermarket, magazine de suveniruri, magazine de haine si restaurante; Ivory Kraal, un loc ideal de unde puteti cumpara cadouri si amintiri din calatorie, obiecte tematice africane, bijuterii, sculpturi in lemn, statuete, tablouri si obiecte din ceramica.

Dintre restaurante va recomandam Pergola, New Orleans, Haefelli’s Bakery, Bonne Journee, K&S Restaurant, Bulawayo Club, unde puteti lua pranzul cu aproximativ 10 dolari, River Cafe, La Plaza, cu specialitati mediteraneene si The Coffee Shoppe. Dintre cafenele si baruri va recomandam Cape to Cairo, Cattleman’s, Horizons, Brass Monkey, Cafe Baku, Walkers Pub, Bulawayo Athletic Club si Mosaics.

In ceea ce priveste locurile de cazare din Bulawayo, va recomandam Southern Comfort Lofge, Bulawayo Rainbow Hotel, Bulawayo Club, Nesbitt Castle, Bulawayo City Lodge, Zak’s Place, Berrkely Place, unde veti plati 25 de dolari pentru o camera dubla, Holiday Inn si Youth Hostel, unde un loc intr-o camera pe care va trebui sa o impartiti cu alti oameni costa 10 dolari si un loc in camera privata costa 15 dolari.

Bulawayo