Cum se ajunge in Zimbabwe

Calatoria cu avionul in Zimbabwe

Harare International Airport (HRE), situat la 12 km sud-est de orasul Herare, este cel mai mare aeroport din tara este folosit ca destinatie de companii internationale ca Air Botswana, Air Namibia, dar si British Airways sau South African Airways din Johannesburg sau KLM din Amsterdam. Aeroportul International Joshua Mqabuko Nkomo se afla in Bulawayo si este folosit de companiile Air Zimbabwe si Airlink care fac legatura intre Johannesburg, Harare si Victoria Fall. Acestea sunt folosite ca punct de intrare in tara de catre turistii sositi in Zimbabwe si dispun de o serie de facilitati, de la servicii bancare, zone de cumparaturi si asistenta turistica si servicii de inchirieri auto.

Compania nationala Air Zimbabwe opereaza zboruri interne catre cele mai importante destinatii turistice, respectiv Bulawayo, Victoria Fall sau Harare. Pentru rutele interne, mai puteti opta pentru curse efectuate de companiile Airlink Zimbabwe si Air Zambezi. Calatoria de la Bucuresti la Harare va solicita destul de mult, avand in vedere ca trebuie sa faceti escale destul de lungi la Roma si Dubai, in timp ce durata efectiva a zborului este de 19 ore.

Transportul cu autobuzul in Zimbabwe

Calatoria cu autobuzul in Zimbabwe nu este una dintre cele mai confortabile. Autobuzele circula la intervale destul de scurte, dar sunt de cele mai multe ori supra aglomerate. Pe de alta parte, autobuzele express care fac legatura intre marile orase sunt destul de convenabile, avand in vedere ca respecta pe cat posibil orele de plecari/sosiri. Pentru a ajunge dintr-un oras in altul puteti folosi microbuzele, unde pretul biletelor este accesibil si celor conditionati de un buget de vacanta redus. In ultimii ani, principalele drumuri rutiere au fost imbunatatite, iar pe cele care fac legatura intre principalele centre urbane, respectiv intre Cascada Victoria si Bulawayo – Masvingo – Mutare, se poate circula in conditii de maxima siguranta.

Calatoria cu masina in Zimbabwe

Arterele rutiere sunt destul de bine intretinute, motiv pentru care numerosi turisti aleg sa inchirieze autoturisme pentru a explora tara pe cont propriu. Autostrazile se intind pe o suprafata ce insumeaza 18.000 km la nivelul intregii tari, ajungand pana la cele mai importate parcuri si rezervatii naturale. In Zimbabwe autoturismul se conduce pe partea stanga a sensului de deplasare si aveti nevoie de permis international. Temporar, puteti folosi si carnetul de conducere romanesc. Benzinariie ar putea sa va ridice unele probleme avand in vedere ca sunt destul de putine. Din acest motiv, este bine sa verificati constant nivelul combustibilului din rezervor si sa alimentati ori de cate ori aveti ocazia. Mai trebuie sa stiti ca este obligatorie purtarea centurii de siguranta, iar limitele de viteza sunt stabilite la 40 km/h in parcurile nationale, 120km/h pe autostrada si intre 60 km si 80 km/h in afara localitatilor.

Calatoria cu trenul in Zimbabwe

Chiar daca sistemul de transport feroviar este prea putin modernizat, ramane foarte popular in randul turistilor, mai ales ca exista trenuri care fac legatura intre principalele destinatii turistice ale tarii pe ruta Bulawayo – Harare - Labatse – Mutare - Plumtree si Cascada Victoria. Pentru a ajunge la Cascada Victoria puteti lua trenul din Bulawaya, o calatorie destul de lunga, de aproximaiv 18 ore. In general, preturile biletelor sunt accesibile pentru toate cele trei categorii si multe dintre trenuri circula pe timpul noptii.