Informatii utile Zimbabwe

Date generale


Capitala: Harare
Moneda: Dolar zimbabwean (ZWL)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 02:00
Religie: Crestini (87%), Alte religii (13%)

Zimbabwe este recunoscuta pentru


arhitectura
atractii inedite
cladiri administrative
gradini
parcuri

Cand este indicat sa vizitati Zimbabwe

Traversata de o clima subtropicala, cu temperaturi toride si veri deosebit de ploioase dar si cu un grad ridicat de umiditate, Zimbabwe este o destinatie ideala de vancata in perioada aprilie-august sau septembrie-noiembrie, cand temperaturile sunt mai usor de tolerat.

Temperaturi medii lunare in Zimbabwe

Zimbabwe este o destinatie potrivita si pentru cei pasionati de safari sau plimbari cu barca pe Lacul Kariba. Aveti ocazia sa fotografiati aici turme de elefanti si rinoceri, lei, leoparzi si gazele, iar expeditiile cu barca sunt cu adevarat interesante in lunile noiembrie-aprilie. Bineinteles ca atunci cand va programati concediul, veti avea in vedere si itinerariile turistice pe care doriti sa le parcurgeti. Astfel, excursiile in rezervatiile naturale sunt potrivite in timpul verii, cand animalele se strag in jurul oazelor pentru a se adapa. Sezonul ploilor debuteaza in decembrie si dureaza pana in aprilie, iar perioada cuprinsa intre mai – octombrie este considerata in general cea mai potrivita pentru petrecerea vacantei. Daca sunteti impatimiti ai plimbarilor in natura, cu siguranta nu trebuie sa ratati o excursie la Cascada Victoria, mai ales intre aprilie – mai, dar si intre august si decembrie, cand nivelul apei creste semnificativ, cee ce o face si mai spectaculoasa.

Ce sa luati in bagaj

Avand in vedere temperaturile toride insotite de un grad ridicat de umiditate, este bine sa va luati in bagaje articole de imbracaminte in culori neutre, care sa reziste la praf, din materiale naturale si care sa va ajute sa suportati mai usor caldura. Din bagaj nu trebuie sa va lipseasca o jacheta impermeabila, potrivita pentru zilele ploioase, iar pentru excursiile din zonele montane aveti nevoie de un pulover gros si incaltaminte cat mai confortabila. Pe langa cremele de protectie solara si cele contra insectelor, nu uitati un binoclu, o lanterna, o trusa de prim ajutor si o harta cat mai detaliata a tarii.

Viza turistica in Zimbabwe

Cetatenii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Zimbabwe au nevoie de viza de intrare care se obtine, in prealabil, de la Reprezentantele diplomatice ale tarii din Viena, Paris sau Berlin si care se elibereaza in baza pasaportului cu o valabilitate de minimum 6 luni, a biletului de avion dus-intors si a rezervarii de la hotel.