8 hoteluri in Algeria

Booking.com

Top destinatii in Algeria

Optiunile de cazare la hotelurile de standarde ridicate sunt destul de limitate in Algeria. In general, hotelurile situate in apropierea centrelor financiare practica preturi prohibitive, iar conditiile de cazare nu sunt intotdeauna in concordanta cu preturile, asa incat hotelurile cu servicii standard, situate la marginea oraselor sunt mai potrivite pentru turistii cu buget limitat. Din aceasta cauza, acestea sunt, de regula, supra aglomerate.

Clasificarea hotelurilor este acordata de functionari guvernamentali si variaza de la 5 stele (clasa lux), clasa II-a (3-4 stele) si hotelurile turistice, clasificate cu 1 sau 2 stele. Hotelurile situate in statiunile turistice din zona de coasta a Mediteranei s-au inmultit in ultimii ani, iar serviciile oferite sunt acceptabile. Pentru a veni in intampinarea cerintelor turistilor, aceste hoteluri sunt dotate si cu cluburi de noapte, cafenele si restaurante. In general, acestea sunt aproape in totalitate ocupate in perioada octombrie – mai.

In zonele sudice ale tarii, se gasesc hoteluri cu servicii de buna calitate la preturi accesibile, asa cum sunt cele situate in Ghardaia si Ouargla. In sudul extrem al tarii, aproape ca nu exista hoteluri, iar acolo unde le gasiti, cum este la Tamanrasset, camerele sunt mai tot timpul ocupate. Din acest motiv, o varianta de cazare la indemana este la casele de oaspeti, dar pentru a face alegerea cea mai buna este recomandat sa apelati, in prealabil, la agentiile de turism locale. Zonele de camping sunt des intalnite in Algeria, dar pentru instalarea cortului, aveti nevoie de obtinerea unui permis special din partea autoritatilor locale.

In Algeria exista o retea de hosteluri pentru tineret foarte extinsa si ieftina, care ofera cazare separat pentru barbati si femei. Conditiile de cazare sunt acceptabile, iar companii precum HI Hotels sau Algeria Hostel mizeaza pe servicii moderne la preturi cat mai mici. Acestia pun la dispozitia turistiilor si puncte de informare turistica si ghizi pentru rute organizate in oazele Saharei sau drumetii in zonele montane.

.