7528 hoteluri in Australia

Booking.com

Top destinatii in Australia

Australia dispune de una dintre cele mai variate oferte de cazare din intreaga lume. Hotelurile sunt catalogate de la una la cinci stele, in conditiile in care la hotelurile inzestrate cu cinci stele, beneficiati de conditii de cazare lux. La fel de sofisticate sunt si hotelurile de patru stele. Diferente sesizabile sunt de la trei stele in jos, unde camerele desi nu sunt cele mai luxoase, serviciile sunt deosebite. La nivel national exista o multitudine de proprietati private oferite spre inchiriere turistilor, chiar si pentru cateva nopti. In acest sens, cele mai renumite companii in domeniu, Move&Stay, care au in proprientate un numar impresionant de vile si apartamente, ofera posibilitatea turistilor sa aleaga cea mai buna oferta de pret. In zona de coasta, cele mai numeroase sunt vilele cu panorame superbe, ideale pentru petrecerea unei vacante de vis. Pentru a fi siguri ca beneficiati de cele mai bune conditii de cazare, se recomanda sa faceti rezervarea si cu cateva luni in avans.

Variantele de cazare B&B sunt foarte raspandite in toata Australia, atat in zonele urbane cat si in cele rurale. Cele care functioneaza sub sigla Aussie sunt foarte cautate de turisti pentru conditiile bune de cazare si micul dejun inclus, foarte consistent. Pentru un cost suplimentar, puteti opta pentru o camera la hotelurile–boutique, cu un aer intim, ideale pentru escapadele romantice, unde beneficiati de camere foarte cochete si cu servicii deosebite. Daca va numarati printre turistii care si-au dorit mereu sa petreaca fie si doar cateva zile intr-o casa la tara, sa stiti ca aici puteti inchiria camere la ferme, amenajate in zonele rurale, in decoruri naturale dintre cele mai interesante unde, pe langa itinerariile turistice, puteti sa calariti, sa mergeti cu bicicleta pe trasee montane inedite sau sa pescuiti. La aceasta categorie, cazarea variaza de la conditii de cazare minine la camere luxoase. In functie de bugetul de care dispuneti, puteti beneficia de mic dejun sau cina. In general, aceasta varianta de cazare este preferata in mod special de familiile cu copii sau daca va aflati in vacanta cu un grup mai mare de prieteni.

Hostelurile sunt de departe favoritele turistilor, avand in vedere ca de cele mai multe ori ofera o combinatie intre dormitoarele comune si camere private, curate, si cu acces la bucatari complet utilata, spalatorie si living. Majoritatea caselor de oaspeti sunt afaceri de familie, iar camerele sunt amenajate in locuinte ale fostilor mineri, prevazute cu acces la restaurante, in timp ce in apropierea plajelor sunt amejate vile mai mult sau mai putin luxoase. Camerele sunt curate si foarte confortabile, iar preturile sunt accesibile si pentru cei conditionati de un buget limitat. Proprietarii se asigura ca beneficiati de tot confortul si va ofera un meniu variat, precum si informatii turistice in caz de nevoie.

Nu uitati sa consultati centrele de informare turistica, care va pot furniza liste complete si detaliate despre casele se oaspeti si alte variante de cazare disponibile la nivel local. Hostelurile sunt foarte raspadite in randul turistilor, atat pentru conditiile bune de cazare, cat si pentru preturile accesibile si mai au avantajul case gasesc atat in zonele urbane cat in regiunile cele mai indepartate ale tarii. Pe langa faptul ca veti face economii considerabile privind cazarea, este o ocazie unica sa socializati si sa va faceti prieteni in randul celorlati turisti cu care puteti sa va aventurati in explorarea acestui continent de o frumusete aparte. La nivel national, exista nu mai putin de 140 de hosteluri care functioneaza sub sigla YHA (Youth Hostel Association). Acestea sunt deschise non stop si pun la dipozitia turistilor camere care pot fi inchiriate pe o perioada ce poate varia intre 5 si 10 zile.

Daca sunteti un turist mai sofisticat si intentionati sa va faceti rezervarea la unul din hotelurile de lux, in Australia veti gasi hoteluri afiliate unor renumite lanturi hoteliere internationale. Pe de alta parte daca intentionati sa explorati tara cu masina, probabil ca cea mai potrivita varianta este sa va rezervati camere la unul dintre numeroasele moteluri care ofera conditii de cazare standard, la preturi rezonabile. Pentru turisitii care interactioneaza bine cu natura, exista zone de camping amenajate atat in orase cat si in zone rurale. Denumite si caravan park, acestea va asigura acces la toalete, dusuri si facilitati pentru a va pregatit masa. Foarte populare sunt si campingurile amenajate in apropierea plajelor, care dispun si de piscina proprie si locuri de joaca amenajate pentru copii. In parcurile nationale va puteti instala cortul in spatiile special, desi trebuie sa obtineti, in prealabil, un permis de la autoritatile locale. Permisul va costa in jur de 10 USD/noapte, asa cum se intampla in Parcul National Wilson sau Kosciuszko Park, dar sunt si parcuri nationale unde va puteti instala cortul in mod gratuit. Unele dintre zonele de camping se afla in proprietatea statului iar altele sunt administrate de companii private. Informatii suplimentare despre acestea, puteti obtine de la toate centrele de informare turistica.

Daca explorati tara pe cont propriu si va aflati la volanul masinii, nu uitati de orele de odihna. Pe autostrazi sunt amenajate spatii de odihna, contra cost. De regula, in zona plajelor nu este permisa instalarea corturilor si este interzis sa innoptati in masina, in parcarile publice. Exista si cateva resorturi turistice renumite, care ofera servicii all inclusive, acces la piscina, sali de tenis, cursuri de golf dar si spatii de joaca special amenajate pentru cei mici, asa cum gasiti pe insula Whitsundays sau la Port Douglas. Puteti face economii consistente in ce priveste cazarea, daca veniti in vacanta cu familia si alegeti sa inchiriati o vila sau un apartament, mai ales daca intentionati sa va petreceti concediul in orase precum Sydney sau Melbourne.

!