42 hoteluri in Botswana

Booking.com

Top destinatii in Botswana

Locurile de cazare sunt destul de multe si destul de diverse in Botswana. Indiferent de itinerariul pe care il aveti, trebuie spus ca, in zonele urbane ofertele de cazare sunt mai restranse in comparatie cu parcurile nationale, spre exemplu. Daca aveti in plan expeditii tip safari, ideal ar fi sa faceti rezervarea la cabane (lodges), prin intermediul agentiilor de turism, care va pot oferi informatii despre conditiile de cazare. Ca informatie generala, in orasele de mici dimensiuni sau in afara zonelor turistice consacrate, preturile camerelor sunt considerabil reduse.

In Gaborone, exista cele mai mai multe hoteluri, afiliate unor lanturi hoteliere importante, de categorie lux, unde preturile pornesc de la 100 USD/noapte. Pentru turistii cu buget limitat, exista si servici de cazare B&B, la casele de oaspeti sau in cabane. In general, in capitala preturile sunt cele mai ridicate, iar cea mai ieftina cazare nu scade sub 50 USD/noapte.

In regiunile tarii frecventate in mod special de turisti, se incearca extinderea ofertelor de cazare. La Ghanzi, spre exemplu, gasiti cabane prevazute cu tot confortul si beneficiati de oferte diverse cu activitati de petrecere a timpului liber, cu adevarat interesante. Puteti admira viata animalelor salbatice si sa intrati in contact cu populatiile indigene. Activitati precum pescuitul, calarie, drumetii sunt doar cateva dintre argumentele cu care cabanierii incearca sa-i atraga pe potentialii clienti.

Exista si zone de camping special amenajate, cu colibe traditionale, dotate cu doua paturi. Si aici beneficiati de confort, cu dusuri private, zona de bar si bucatarie. Preturile pornesc de la 11 USD/noapte, in spatiile de camping si de la 40 USD/ noapte la colibe, iar pentru colibele de lux, situate in special statiunea Maun, preturile pornesc de la 50 USD/noapte si pot fi inchiriate cu unul sau doua paturi. Aceste colibe sunt prevazute cu dusuri, apa curenta, curent si sunt mobilate traditional.

O varianta de cazare des intalnita o reprezinta self-catering, unde puteti inchiria camere in casute superbe, situate in cele mai spectaculoase peisaje, cum ar fi cele de la Kasane, pe malul Raului Chobe, din nordul tarii. Camerele sunt complet mobilate, prevazute cu aer conditionat si bucatarie complet utilata.