3007 hoteluri in Coreea de Sud

Booking.com

Top destinatii in Coreea de Sud

Exista o gama larga de oferte de cazare, pe care le puteti alege in functie de bugetul de care dispuneti. Ca informatie generala, este de amintit faptul in Seul, costul cazarii este dublu fata de restul tarii. Pentru cei care cauta hoteluri cu multe stele, acestea sunt destul de multe, construite in stil occidental sau corean. Cele coreene au camere incalzite cu sistem inclus in pardoseala. Nu exista paturi, iar spatiile destinate odihnei sunt niste saltele, iar restul mobilierului consta intr-o masuta si un TV. Pentru o camera platiti de la 36 USD/noapte, pentru cele asimilate motelurilor, in timp ce pentru o camera la un hotel de 3-4 stele, costurile variaza intre 89 USD si 180 USD/ noapte. Pentru camerele la hotelurile de lux, tarifele incep de la 270 USD/noapte. Dar in extrasezon, si marile hoteluri ofera reduceri avantajoase turistilor, motiv pentru care este bine sa va interesati din timp asupra costurilor si conditiilor de cazare.

Motelurile, in schimb, denumite in limbaj local – yeogwan, difera de motelurile cu care sunteti obisnuiti in occident. Sunt foarte ieftine si, de regula, sunt ocupate de cuplurile de tineri. Camerele sunt dotate cu paturi din plastic, oglinzi in plafon si tv. Cazarea pentru o camera la motel porneste de la (23 USD) 25.000 kwr/noapte. In general, motelurile se gasesc la intrarea/iesirea de pe autostrada si in apropierea statiilor de autobuz sau a garilor. Daca sunteti interesati de inchirierea unei case de oaspeti/ hostelurile, trebuie sa stiti ca, in Coreea de sud, sunt foarte putine, iar in Seul se gasesc doar 12 de hosteluri. Preturile variaza intre 14 USD si 23 USD/ persoana/noapte, iar pentru cele cu baie privata, preturile variaza intre 18 USD si 27 USD/persoana/noapte. In general, camerele sunt dotate cu conexiune la internet, tv, si, uneori, au si o bucatarie la comun, complet utilata. In zonele rurale, pentru cazare, puteti opta pentru minbak (gazda), ceea ce inseamna 1 sau 2 camere oferite spre inchiriere turistilor. Si aici camerele sunt in stare buna, curate, dotate cu tv si baie proprie. In extrasezon, preturile pentru minbak incep de la 18 USD/persoana/noapte, dar se dubleaza in sezonul estival.

Pentru situatiile in care cautati cazare pentru o zi sau doua, exista varianta jjimjilbang (case cu bai publice), unde platiti pentru fiecare serviciu. Tarifele sunt destul de mari, numai pentru taxa de intrare tarifele variaza intre 5 su 10 USD, iar pentru masa, baie, tv, pat, platiti separat, pentru fiecare in parte. O alta varianta, atractiva pentru turisti interesati de traditiile si calugarilor budisti, este oferita de Jogye, cea mai mare secta budista din Coreea. Acestia va ofera cazare in Templu, pentru 24 de ore, unde puteti servi si masa, in schimbul prestarii unei munci de voluntariat. Programul incepe la 3.00 si dureaza 24 de ore. Astfel, in schimbul a trei mese pe zi si a unui pat, la care adaugati si o donatie de minimum 50 USD, puteti sa alegeti sa va cazati la Templul budist.