1064 hoteluri in Egipt

Booking.com

Top destinatii in Egipt

In Egipt exista numeroase hoteluri de lux, situate in marile orase, iar in resorturile turistice cele mai intalnite variante de cazare raman casele de oasepeti, hotelurile –boutique, in conditiile in care in regiunile desertice cea mai avantajoasa cazare este la cabana. Hotelurile sunt catalogae cu 1 si 5 stele, desi standardele de clasificare sunt destul de diferite, comparativ cu ce sunteti obisnuiti in occident. In ultimii ani s-a investit destul de mult in acest domeniu, iar serviciile de cazare s-au imbunatatit considerabil, astfel incat orice hotel pune la dispozitia oaspetilor, zona de acces pentru persoanele cu dizabilitati sau servicii medicale functionale 24h.

Statiunile turistice din Luxor sau Sharm-el Sheikh ofera varianta de cazare dintre cele mai diverse, la preturi pentru orice buget. Majoritatea dispun de restaurant cu meniuri internationale, servicii spa, acces la piscina, cursuri de golf sau organizeaza spectacole de inpiratie traditionala, menite sa-i atraga pe turisti. De asemenea, hoelurile de pe coasta Marii Rosii organizeaza excursii si itinerarii in zone deosebite, precum si calatorii cu camilele spre zonele desertice unde se afla santierele arheologice. In Cairo, spre exemplu, exista hoteluri de 5 stele, afiliate unor mari lanturi hoteliere internationale, majoritatea situate pe malurile Nilului. In Alexandria, vechi cladiri coloniale au fost reamenajate si transformate in hoteluri luxoase, iar panorama asupra Nilului face toti banii.

Hotelurile de clasa medie sunt si ele foarte cautate, deoarece beneficiati de servicii foarte bune, la preturi accesibile, dar pentru acestea rezervarea trebuie facut cu mult timp in avans, uneori, cu cateva luni, mai ales in timpul iernii si al sarbatorilor islamice importante.

In toate orasele din Egipt exista variante de cazare B&B, cu camere la casele de oaspeti, conduse de regula, de o familie locala. Odata cazati aici, aveti ocazia sa faceti cunostinta cu traditiile si obiceiurile localnicilor. Desi standardele de cazare sunt minime, camerele sunt curate si confortabile si beneficiati de apa curente. Mojoritatea caselor de oaspeti pune la dispozitia clientilor puncte de informare turistica si transport la preturi avantajoase. In Cairo, cea mai ieftina cazare o gasiti in centrul orasului, in cladiri mai rustice, dar foarte pitoresti. In zonele desertice ale tarii, cea mai intalnita varianta de cazare este in zonele de camping, situate in zona Sinai, de unde se organizeaza excursii spre vestul desertului. Totusi, campingul nu este o varianta foarte populara in Egipt, motiv pentru care trebuie sa va interesati, in prealabil, la agentiile de tursim care sunt zonele de camping optime pentru cazare.

In Egipt exista si un numar destul de important de hosteluri conduse de Agentia Egipteana pentru Tineret, care se gasesc in toate marile orase, dar si in zonele de coasta si in statiunile turistice. De asemenea, cabanele, destul de reduse numeric, sunt oferite spre inchiriere in special turistilor care aleg sa-si petreaca vacanta in croazire pe Nil.