84 hoteluri in Etiopia

Booking.com

Top destinatii in Etiopia

In ultimii ani, Etiopia si-a diversificat gama de oferte de cazare in speranta atragerii cat mai multor turisti, dar standardele serviciilor oferite clientilor variaza considerabil de la o regiune la alta. In capitala Addis-Ababa gasiti hoteluri catalogate de la doua la cinci stele, in conditiile care cel mai luxos hotel este considerat a fi Sheraton Addis, cu conditii de cazare deosebite, numarandu-se printre cele mai exclusiviste de pe intreg continentul african. Si alte hoteluri, afiliate unor lanturi hoteliere recunoscute la nivel international, precum Intercontinental sau Radisson, sunt considerate hoteluri de lux.

In regiunile nordice ale Etiopiei, gasiti hoteluri de diferite stantarde si tarife, de la hosteluri, cu servicii standard, care sunt si cele mai numeroase si se gasesc in regiunea muntoasa Semien. Majoritatea turistilor care se aventureaza in aceasta parte a tarii prefera zonele de camping.

In sud, se gasesc cele mai putine hoteluri, iar cazarea la cort este una dintre cele mai intalnite, mai ales daca va indepartati de zona urbana. Majoritatea hotelurilor din acesta regiune au cel mult doua stele si sunt prevazute cu camere destul de mici si bai comune. Daca dispuneti de un buget peste medie, puteti opta pentra cazare la cabane, care pun la dispozitia turistilor atat camere cu servicii standard cat si camere spatioase cu baie privata. De obicei, cabanele sunt situate in zonele cele mai frumoase si mizeaza pe promovarea ecosistemului. Asftel ca, cele mai nou construite, functioneaza cu panouri solare, iar la constructia lor au fost utiliazate materiale naturale, cu tehnici de construire traditionala, avand ca scop final combinarea elementelor ecologice si conservarea ecosistemului in zonele plajelor si a lacurilor, dar si a padurilor si a zonelor montane.

Indiferent de varianta de cazare pentru care optati, trebuie sa nu luati ca reper serviciile hoteliere occidentale si sa va raportati la situatia economica a Etiopiei. Din acest motiv, aceasta nu este o destiantie turistica pentru cei cu asteptari de confort peste medie, cu exceptia hotelurilor de lux din capitala. Astfel incat, in termeni generali, conditiile de cazare in Etiopia pot fi considerate satisfacatoare. Din acest motiv exista hoteluri special destinate turistilor, care se afla in administrarea autoritatilor locale. Acestea sunt cele mai numeroase si sunt recomandate de agentiile de turism, deoarece ofera camere confortabile, apa curenta, tv si restaurant cu meniu international. Exista doua lanturi hoteliere care opereaza in aceasta clasa, respeciv Ras Hotel, care acopera partea de est a tarii, in orase ca Debre zeit, Nazereth, Dire Dawa, Harar, Awash National Park, Asela si Goba. In timp ce in regiunile sudice ale tarii, opreaza lantul hotelier Wabi Shebele, cu hoteluri in Langano, Awassa, WendoGenet si Goba.

Daca sunteti conditionat de un buget limitat, atunci trebuie sa fiti pregatiti pentru confort proportional cu pretul platit. Majoritatea hostelurilor sunt destul curate si pun la dispozitia turistilor camere confortabile cu apa calda curenta si uneori, tv. Hotelurile sub doua stele sunt, in general, de evitat si este recomandat sa va cazati aici numai daca alta varianta nu aveti la dispozitie. Camerele sunt curate dar apa calda curenta este un fapt destul de rar intalnit.