12 hoteluri in Libia

Booking.com

Top destinatii in Libia

Libia era una dintre tarile care au investit masiv in domeniul promovarii turimului, iar constructia de hoteluri s-a extins semenificativ in ultimii ani. Hotelurile luxoase, catalogate cu cinci stele, precum Corinthia Hotel, Intercontinetal sau Marriot se numara printre cele mai exclusiviste. Astazi, Libia pune la dispozitia turistilor o gama extinsa de oferte de cazare, mai ales pentru cei care nu sunt conditionati de un buget limitat. Hoteluri luxoase, cu conditii de cazare deosebite, se gasesc in Tripoli dar si in Benghazi. La aceste hoteluri, plata se face in avans, in USD.

Pentru turistii care nu dispun de foarte multi bani, exista hoteluri cu servicii basic, foarte curate, cu camere confortabile. De regula, acestea sunt situate in orasele mai mici sau in zonele rurale. Camerele sunt prevazute cu aer conditionat si tv, iar pretul include de cele mai multe ori si micul dejun. Pentru cei ce prefera atmosfera mai rustica, se gasesc hoteluri–boutique, situate in capitala, care pun la dispozitia clientilor servicii de cazare deosebite. Pe de alta parte, daca intentionati sa petreceti un concediu prelungit in Libia, puteti inchiria vile sau apartamente situate in zone deosebite, cum sunt cele din Janzour, aflat la 15 km de centrul capitalei si care sunt complet utilate, ideale daca sunteti in vacanta cu familia sau prietenii.

In afara capitalei exista diverse optiuni de cazare tip B&B, asa cum sunt cele de la Ghadames, unde puteti inchiria camere cu bai private si acces la bucatarie, in timp ce turistii care interactioneaza mai bine cu natura, isi pot instala cortul in cele cateva zone de camping unde accesul se face contra cost, in zonele locuite. In regiunile desertului puteti sa va instalati cortul unde doriti. Turistii conditionati de un buget limitat pot apela la hostelurile pentru tineret, foarte raspundite in marile zone turistice, denumite de localnici – buyut ash-shabab. Conditiile sunt destul de limitate, cu dormitoare cu 6 paturi si baie comuna. Oricum cazarea este foarte ieftina, mai ales daca optati sa va cazati la Hostelling International.