67 hoteluri in Maldive

Top destinatii in Maldive

In Malé, cazarea poate ridica unele probleme, daca sunteti conditionat de un buget redus. Casele de oaspeti sunt, de multe ori, ocupate de localnici si nu ofera conditii de cazare deosebite. Majoritatea camerelor nu sunt dotate cu aer conditionat, iar preturile sunt destul de ridicate. La cel mai ieftin hotel din Male, platiti 50 USD/noapte. Nici la hotelurile de clasa medie nu beneficiati de servicii deosebite, iar preturile pornesc de la 120 USD/noapte. Exista si doua hoteluri de lux, Traders Hotel, cel mai nou si cel mai scump din capitala, alaturi de Hulhule Island Hotel, situat in apropierea aeroportului, cu servicii deosebite, unde pentru o camera achitati 250 USD/noapte. In afara capitalei Malé, nu exista hoteluri, decat in statiunile turistice. Statiunile ofera, in general, pachete all inclusive, si ocupa, in general, o insula pe care o amenajeaza cu toate serviciile necesare turistilor. Aspectul pozitiv este ca nu veti pierde prea mult timp cu gasirea unei camere confortabile.

Statiunile sunt amenajate astfel incat sa vina in intampinarea cerintelor turistilor. Sunt insule amenajate pentru cei pasionati de scuba diving sau surfing, sunt si cele mai ieftine si ofera servicii standard, tip B&B, si sunt, uneori, locuite de populatia indigena. In acest sens, la Equator Village, din provincia Addu, un hotel cu 78 de camere, tarifele pornesc de la 100 USD/noapte. La casele de oaspeti (Keyodhoo Guest House), platiti doar 20 USD/noapte. In general, turistii cazati aici sunt mari amatori de scuba-diving si vin in insule manati de spiritul de aventura.

Oferte similare de cazare gasiti si in provincia Vaavu, precum si la nord si sud de capitala Malé. Alte statiuni sunt amenajate astfel incat sa satisfaca cerintelor familiilor cu copii, prevazute cu centre ce ingrijire, spatii de joaca pentru copii, si se gasesc in insula Kaafu, in apropierea capitalei. Desi ofera servicii deosebite, acestea sunt considerate mai putin luxoase.

La categoria lux, se gasesc statiunile cu oferte pentru cei interesati sa-si petreaca aici luna de miere sau pentru turistii aflati in cautare de intimitate si relaxare maxima, unde preturile sunt dintre cele mai mari si pornesc de la 500 USD/zi. De un mare succes se bucura in randul turistilor, asa numitele vile-plutitoare, locuinte specific insulare, situate in lagune, cu peisaje de vis. Unii turisti considera ca aceasta varianta de cazare ofera intimitate, dar trebuie sa aveti in vedere distanta dintre „camera dvs” si personalul care va asigura serviciile, motiv pentru care, pentru unele solicitari, puteti astepta destul de mult. De asemenea, in noptile cand apele sunt agitate, va va fi destul de greu sa va odihniti, din cauza zgomotului. Alt aspect ce trebuie luat in considerare cand alegeti cazarea pe o insula exclusivista este modalitatea de transport de la aeroport in statiune, fie cu feribotul, fie cu avionul, ceea ce implica costuri suplimentare. In general, cele mai izolate insule sunt si cele mai scumpe, pe principiul, grad intimitate direct proportional cu pretul.

!