1235 hoteluri in Maroc

Booking.com

Top destinatii in Maroc

Marocul este una dintre acele tari care au investit masiv in turism, iar optiunile de cazare sunt atat de diverse, incat si cel mai pretentios turist va gasi aici cazarea pe masura asteptarilor, iar cei conditionati de un buget limitat, vor putea alege dintr-o gama larga de modalitati de cazare.

Astfel, in capitala, dar si in principalele orase din tara, exista numeroase hoteluri de lux, afiliate unor lanturi hoteliere recunoscute pe plan international, unde conditiile de cazare sunt deosebite, dar si preturile sunt pe masura. In schimb, o atmosfera idilica veti gasi la hotelurile–boutique, foarte cautate de turisti, care sunt amenajate in cladiri reabilitate, cu arhitectura marocana, decorata cu mozaic si care se gasesc, de regula, in statiuni dar si in orasele mai mici, si pun la dispozitia clientilor servicii personalizate.

O forma de cazare specifica locului este la riad, un fel de casa de oaspeti. In orice oras din Maroc, gasiti o asfel de gazda, iar cele situate in zonele rurale sunt cele mai interesante. Ca sa va faceti o idee, acestea functioneaza ca un vechi han, care are in centru o curte interioara, decorata cu placi de mozaic si picturi pe lemn, dar si sculpturi in marmura. Unele riad dispun de o fantana arteziana in centrul curtii, inconjurata de lamai si portocali, ce raspnadesc arome dintre cele mai imbietoare. Camerele, dispuse in jurul curtii centrale, au un coridor prin care aveti acces la bucatarie, iar deasupra camerelor, este amenajata de cele mai multe ori o tereasa unde puteti servi masa. Cazarea la riad este cea mai originala forma de cazare in Maroc, unde va veti simit cu adevarat special.

Vechile fortarete ale oraselor au fost trasformate astazi in hoteluri sub denumirea de Kasbah. Acestea sunt situate, de obicei, pe colina cea mai inalta din oras, astfel ca perspectiva asupra imprejurimilor este cu adevarat spectaculoasa, pe langa faptul ca dispuneti de servicii de cazare dintre cele mai moderne.

Multe vile au fost amenajate astazi pentru a-i primi pe turisti si sunt ideale daca va aflati in vacanta cu familia sau prietenii sau daca doriti mai multa intimitate. Sunt frumos decorate, au camere spatioase, iar bucataria este complet utilata.

In zonele rurale cazarea se poate face la cabane, denumite de localnici – gite. Acestea sunt constructii de dimensiuni reduse, unde serviciile de cazare sunt standard. Daca doriti sa cunoasteti cu adevarat traditiile marocane, atunci trebuie sa ca cazati in casele berberilor, situate in zone rurale si raspandite in regiunea Muntilor Atlas. Daca va aflati in expeditii montane, puteti sa innoptati la berberi si sa va reluati drumul a doua zi dimineata, calatorind pe cal sau pe magar. Si daca tot va aflati in zona, nu ocoliti colibele montane, care sunt un fel de adaposturi amenajate rudimentar, dar confortabile, pentru noptile racoroase de la munte.

Pentru expeditiile tip safari din regiunea desertului, puteti sa va cazati in zonele de camping, unde gasiti corturi „bivouacs”, special amenajate in acest sens, de catre triburile nomade de beduini si berberi. Exista si o categorie lux pentru cazarea la cort, denumit de localnici „caidal”, unde corturile sunt decorate cu carpete persane si matasuri viu colorate.