26 hoteluri in Mongolia

Top destinatii in Mongolia

Exista, in Mongolia, un numar de aproximativ 320 de tabere turistice, dintre care, 80 sunt clasificate la categoria 1-2 stele. Unele tabere ofera cazare tip ger (corturi specifice triburilor nomade), prevazute cu 4 paturi fiecare. Acestea sunt ideale pentru turistii care au in plan itinerarii turistice regionale si care sunt interesati sa cunoasca stilul de viata traditional al localnicilor. Ger este un cort ridicat pe o structura lemnoasa, acoperit cu o prelata si poate gazdui intre 2 si 4 persoane. Campusurile turistice sunt destul de bine echipate si beneficiaza de bai separate pentru femei si barbati. Cele mai cautate campusuri cu cazare la cort sunt Khaan jims, Ongiin Nuuts si “Trei camile”. Dar cel mai important este campusul din desertul Gobi. Acestea promoveaza ecoturismul si folosesc energie solara. De asemenea, corturile amenajate in rezervatia naturala de pe malul raului Kherlen se bucura de prezenta unui mare numar de turisti. Este locul ideal unde sa va cazati pentru a explora peisajele din regiunea Gan Galuut si estul Mongoliei. Zona este potrivita pentru turisti pasionati de calarie, fotografii si cei ce doresc sa interactioneze cu populatia locala. De asemenea, aici puteti admira o serie de specii de pasari foarte rare. Campusul cuprinde 20 de corturi cu 60 de paturi, un restaurant cu bucatarie europeana si asiatica, apa curenta si sauna. Beneficiati si de mic dejun inclus si cina, iar tarifele pornesc de la 35 USD/noapte. Turistii veniti cu cortul pe cont propriu isi pot instala tabara cam unde doresc, cu conditia sa nu deranjataze taberele localnicilor nomazi si nici sa nu va instalati apropierea cailor de transport.

In capitala Ulan Bator gasiti cazare la hoteluri de lux, cu preturi la standarde occidentale sau puteti inchiria camere la case de oaspeti, unde tarifele pornesc de la 10 USD/noapte, asta daca faceti rezervarea din timp. In perioada sezonului turistic de varf, este dificil sa gasiti camere libere.

In Mongolia exista aproximativ 300 de hoteluri care sunt catalogate de la 1 la 5 stele, in concordanta cu standardele hoteliere internationale. Iar cele care sunt catalogate cu 3 stele sunt destinate, cu precadere, turistilor. Hoteluri care au intre 3 si 5 stele functioneaza numai in baza unor aprobari speciale acordate Ministerul Turismului din Mongolia, in colaborare cu Asociatia Agentilor de Turism. In prezent, exista doua hoteluri de 5 stele in Mongolia: Terelj Hotel, aflat la 70 km distanta de Ulan Bator si Ulan Bator Hotel. Mai sunt 3 hoteluri de 4 stele si 30 de hoteluri catalogate cu 3 stele. Acestea din urma, ofera servicii standard, B&B si au trei tipuri de camere: lux , semilux si standard.