139 hoteluri in Namibia

Booking.com

Top destinatii in Namibia

In Namibia exista o gama larga de oferte de cazare, de la hoteluri luxoase la case de oaspeti si ferme. In ultima decada, s-au facut investii majore in domeniul turistic si au aparut numeroase hoteluri afiliate unor renumite lanturi internationale dar si altele, la fel de elegante, care functioneaza in cladiri istorice reabilitate si care pastreaza arhitectura locala. In parcurile nationale, de departe cele mai cautate raman cabanele (lodges), in timp ce pe zona de coasta a oceanului, casele de oaspeti sunt cele mai cautate. Majoritatea zonelor de camping functioneaza in parcurile nationale, conform standardelor stabilite de Comisia Nationala pentru Turism din Namibia. Astfel, spatiile amenajate pentru instalarea corturilor dispun de restaurante, statii de benzina, piscine si zone de cumparaturi, iar intrarea va costa 15 USD/persoana. Ca regula generala, pentru ca un spatiu de cazare sa aiba statut de cabana, conform normelor impuse de CNTN, trebuie sa functioneze intr-o zona rurala sau intr-un parc national si sa dispuna de cel putin cinci camere de oaspeti, un restaurant si sa ofere turistilor un serviciu de promovare a itinerariilor turistice importante din zona in care este situata cabana.

Orice oras din Namibia, indiferent de marime, dispune de cel putin un hotel cu servicii de cazare standard si sunt catalogate in general cu doua stele. Acestea pun la dispozitia turistilor camere destul de spatioase, mobilate standard, iar in pret sunt incluse trei mese pe zi, iar costurile variaza intre 50 si 100 USD/persoana, in functie de facilitatile oferite. Acestea sunt cam singurele hoteluri unde nu aveti nevoie de rezervare in prealabil.

La nivel national, exista norme care reglemeneteaza conditiile minime de functionare a oricarui tip de cazare in Namibia si care sunt strict verificate de inspectori ai Comisiei pentru turism din tara. Hostelurile sunt printre cele mai ieftine variante de cazare in Namibia. Aici, camerele sunt curate, dotate cu tv si aer conditionat si aveti acces la bucatarie complet utilata. De asemenea, acestea au si un birou de informare turistica de unde puteti solicita informatii legate de trasele turistice cele mai importante. La casele de oaspeti, pretul cazarii variaza intre 50 si 100 USD/camera dubla si nu sunt prevazute cu restaurante. Pentru ca au doar cateva camere, casele de oaspeti ofera de cele mai multe ori servicii personalizate.

O varianta de cazare care a devenit foarte cautata in randul turistilor in ultimii ani sunt fermele situate in zonele rurale, considerata o experienta unica si prin faptul ca reprezinta un prilej de socializare si cunoastere a traditiilor localnicilor. Cazarea in cele 20 de parcuri si rezervatii nationale este supravegheata de Namibia Worldlife Resort. Fie ca este vorba de zone indepartate din tara si mai putin populate, precum Parcul National Mamili sau de statiuni turistice moderne, precum Gross Barmen Hot Springs, rezervarea camerelor in aceste spatii se face si cu un an inainte, iar oferta de cazare variaza de la vile cu self-catering si camere prevazute cu 2 sau 6 paturi la camere cu servicii lux.