65 hoteluri in Reunion

Top destinatii in Reunion

Exista o gama larga de variante de cazare ieftina in insula Réunion. Spatiile de cazare sunt catalogate in functie de standardele impuse de Réunion Qualité Tourism, un organism care reuneste pe cei mai importanti reprezentanti din domeniul serviciilor de cazare, iar criteriile de clasificare urmaresc calitatea serviciilor, cempetentele personalului, curatenia camerelor si promovarea traditiilor, valorilor si culturii localnicilor. In acest sens, ofertele de cazare din statiunile turistice de pe litoral, cu panorame spectaculoase catre ocean, reunesc de la hoteluri de lux, cu design modern si cu facilitati all inclusive, la hoteluri - boutique de mici dimensiuni, cu servicii personalizate, dar si apartamente situate in zone rezidentiale, prevazute cu facilitati diverse, adaptate bugetului de care dispuneti.

Una dintre cele mai frumoase, comode si interesante variante de cazare o reprezinta vilele destinate turistilor care vin in vacanta cu familia sau prietenii. Pe langa camere confortabile, frumos mobilate, bucataria este complet utilata, astfel incat puteti sa va pregatiti singuri masa in timpul vacantei.

In zonele montane ale insulei, unde peisajele sunt cu adevarat spectaculoase, puteti opta pentru cazare la cabana, o varianta nu numai confortabila dar si accesibila. Acestea sunt preferate de turistii amatori de excursii montane, care doresc la sfarsitul zilei sa se refugieze intr-un cadru cat mai intim, unde camerele sunt decorate cu seminee si mobilier rustic.

La nivelul intregii insule, exista spatii de cazare clasificate de la 1 la 5 stele, dar si locuri unde nu sunt afisate categoriile. Asta nu inseamana ca sunt de ignorat, mai ales ca exista si alte mijloace de clasificare stabilite la nivel local, de catre primarii. Astfel, puteti intalni sigla „camera de inchiriat”, iar pentru a primi avizul de functionare, proprietarii trebuie sa asigure conditii minime de confort.

Cabanele, denumite local „gite”, situate in zonele montane sunt, de fapt, dormitore cu capacitate de la 12 pana la 50 de persoane, dar si camere duble, pentru cei ce doresc mai multa intimitate. In general, dormitoarele sunt mobilate standard, cu saltele si paturi, baie si bucatarie comuna. Aceasta este una dintre variantele de cazare cu servicii minimale, fiind situate in special in zona Matafe. Tot cu termenul „gite” sunt identificate si casele cu una sau doua camere, bucatarie si o baie, care pot fi inchiriate pe durata weekedului, pe o saptamana sau pe o luna. Sunt de multe ori asimilate caselor de vacanta, pentru ca se gasesc de cele mai multe ori in zonele rurale.

Casele de oaspeti sunt ideale pentru turistii care doresc sa interactioneze cu localnicii. Este, de altfel, cea mai interesanta si originala modalitate de a cunoaste traditiile locuitorilor insulei. Sa nu fiti uimiti daca seara veti fi invitat ca oaspete de onoare la cina de catre proprietarii la care va aflati in gazda. In general, pentru aceasta varianta de cazare este recomandabil sa faceti rezervare in prealabil. In afara de camera, puteti beneficia de o baie proprie si de acces la bucataria prorietarului. De cele mai multe ori, gazdele dvs. se pot dovedi ghizi perfecti, daca doriti sa explorati insula si sa testati meniurile traditionale ale restaurantelor sau daca doriti sa cunoasteti viata de noapte a insulei.

Cazarea tip B&B este clasificata cu 1 pana la 5 „grane” de autoritatile locale, in functie de confortul oferit. Cele mai scumpe sunt asa numitele – Maison d’hôtes de charme – care ofera servicii de cazare superioare, comparabile cu serviciile hotelurilor de lux.