973 hoteluri in Sri Lanka

Booking.com

Top destinatii in Sri Lanka

In ultimii ani, dezvoltarea turismului in Sri Lanka, a presupus si construirea sau reabilitarea unor cladiri, care au fost transformate in hoteluri, hosteluri sau case de oaspeti foarte elegante. Casele de oaspeti sau hostelurile, care, prin traditile ofera doar cazare, in Sri Lanka veti avea ocazia sa descoperiti ca acestea pun la dispozitia turistilor servicii de catering, puncte de informare turistica sau asigura servicii de transport. In functie de bugetul de care dispuneti, puteti inchiria un bungalow sau o camera cu intrare separata, dar baie comuna. Costurile difera si in functie de dotarile camerelor, respectiv, aer contidionat, tv, apa calda curenta etc. Inainte sa faceti rezervarea, este bine sa va informati asupra conditiilor de cazare si a serviciilor oferite. Majoritatea caselor de oaspeti sunt situate in apropierea plajelor, iar preturile variaza intre 15 si 75 USD/noapte. Daca alegeti cazare la un hostel fara pretentii, asigurati-va ca ferestrele sunt prevazute cu plase de protectie contra tantarilor.

Asa numitele Boutique Hotels sunt printre cele mai pitoresti si intime spatii de cazare, care se gasesc in locurile cele mai exotice. Acestea functioneaza in vile deosebite, cu arhitectura coloniala, tranformate si dotate special pentru turisti. Sunt situate in zonele cele mai frumoase, departe de aerul poluat al oraselor, in mijlocul naturii. Fiecare dintre aceste hoteluri incearca sa-si atraga turistii prin facilitati spa si tratamente ayurveda, piscine, evenimente culturale speciale, precum expozitii de pictura si deferite spectacole cu specific traditional. Preturile pentru cazare variaza intre 120 si 500 USD/noapte.

Pentru turistii care intetioneaza sa viziteze mai multe insule, hotelurile de lux sunt situate in general in apropierea zonei de coasta, iar perspectiva asupra oceanului face toti banii. In general, la aceste hoteluri, pentru serviciile extra sunteti taxati cu 12 % din pretul initial de cazare, asa incat, sa nu va mire daca, la parasirea hotelului, trebuie sa achitati o nota de plata mai mare. Aici preturile pornesc de la 130 USD/noapte in functie de sezonul turistic. In extrasezon sau in weekenduri puteti beneficia de un discout semnificativ. Pentru cei care cauta mai multa intimitate, pot opta pentru inchirierea unui apartament, iar pretul acestora difera in functie de locatie si de dotarile oferite. In general, apartamentele cu vedere spre ocean sunt cele mai scumpe, unde platiti si 100 USD/ noapte.