Bilete de avion

 

Bagaje

Calatoriile cu avionul nu au fost nicicand mai accesibile turistilor, fiind un mijloc de transport rapid si confortabil. Si, cum orice vacanta trebuie planificata, o atentie sporita trebuie acordata bagajului cu care calatorim. Intrebarile cele mai frecvente sunt legate dimensiunile bagajelor permise la bordul companiilor aeriene, limitele de greutate, obiectele interzise si tariful bagajelor in exces.

 

Afla mai multe detalii

 

 

  

Check in

Odata cu avansul tehnologic, procedura de efectuare a checkin-ului a devenit tot mai simpla. Majoritatea companiilor aeriene permit si recomanda efectuarea check-in-ului online, fiind o modalitate simpla si economica. Indiferent de modalitatea de check-in pentru care veti opta, online sau la aeroport, sectiunea va ofera informatii despre fiecare varianta in parte.

 

Afla mai multe detalii

 

 

 

Biletul de avion

Biletul electronic este documentul folosit de companiile aeriene pentru imbarcarea in aeronava a pasagerilor. Pe acesta veti regasi toate informatiile despre zbor, datele de calatorie si tarif. Fiecare pasager primeste o copie a acestui document prin e-mail, impreuna cu numarul biletului de avion (sau codul). In aceasta sectiune aveti detalii despre toti pasii privind rezervarea biletului de avion, modalitatile de plata si alte informatii utile.

Afla mai multe detalii

 

 

 

 

Femeile insarcinate si copiii

Din punct de vedere clinic, calatoria cu avionul nu va poate provoca pierderea sarcinii, dar orice fel de stres asociat acesteia, deshidratarea sau neatentia fata de semnele posibile ale unei pierderi de sarcina ar putea reprezenta probleme. Liniile aeriene au reguli pentru calatoriile in timpul sarcinii si nu va vor permite sa calatoriti daca ati depasit 32 de saptamani.

 

Afla mai multe detalii

 

 

 

Animale de companie

Conditiile de zbor cu animalul de companie sunt aspre si stricte. Niciodata angajatii liniilor aeriene nu vor permite depasirea greutatii animalului, nu vor accepta o cusca de un alt tip decat cea impusa si se vor aplica taxe suplimentare. Inainte de toate, trebuie sa stiti ca nu toate companiile aeriene accepta transportul animalelor. Daca acestea o fac, atunci animalul de companie poate calatori în cabina de pasageri sau în cala, in functie de mai multi factori.

Afla mai multe detalii

 

 

  

Sfaturi utile

Zborul cu avionul presupune o serie de restrictii, unele impuse de aeroporturi, altele de companiile aeriene. Pentru a evita situatiile neplacute, va invitam sa parcurgeti sectiunea de Sfaturi utile, unde veti gasi cateva recomandari sau sugestii.

 

 

Afla mai multe detalii

 

 

  

Sanatate si siguranta

Marea majoritate a calatorilor nu resimte nici o reactie neplacuta la zborul cu avionul, insa exista si pasageri care pot suferi de diverse simptome specifice: rau de miscare, dureri de urechi, stres. In sectiunea aceasta aveti cateva sfaturi generale cu privire la aceste situatii si modalitati de diminuare a efectelor neplacute.

 

 

Afla mai multe detalii

 

 

 

Intrebari frecvente

In aceasta sectiune gasiti raspunsuri la cele mai frecvente intrebari cu privire la biletele de avion si care nu se regasesc in sectiunile anterioare. 

 

 

Afla mai multe detalii