Generalitati » Asigurari si vaccinuri

Cu totii stim ca vacanta este momentul mult asteptat, dar inainte de a pleca spre destinatia aleasa, trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi utile menite sa ne protejeze sanatatea. Sunt tari unde vaccinarea este doar recomandata, alte tari insa impun acest lucru, cum sunt tarile tropicale. Este important de retinut:
* vaccinarea trebuie sa fie efectuata de preferinta cu 6-8 saptamâni inainte de a pleca in calatorie si cu cel putin 4 saptamâni inainte de a calatori;
* trebuie sa va vaccinati mai ales daca aveti planificate excursii in care aveti contact direct cu natura;
* in conformitate cu normele internationale, este obligatorie vaccinarea impotriva febrei galbene. In cazul in care nu demonstrati vaccinarea printr-un document la frontiera anumitor tari, este foarte posibil sa nu vi se permita intrarea;
* dispozitiile de vaccinare din diferite tari se schimba des, de aceea inainte de a pleca in strainatate trebuie sa verificati informatiile privind vaccinarile obligatorii si cele recomandate.
* Evitati sa consumati alimente cumparate de la vanzatorii ambulanti
* Evitati sa consumati apa din surse naturale sau necorespunzatoare

Tot la capitolul siguranta personala sunt incluse si asigurarile de calatorie. Indiferent de numele sub care comercializata o polita de asigurare, ea trebuie sa acopere cheltuielile medicale in caz de imbolnavire, accident, repatrierea bolnavului sau repatrierea in caz de deces.

In functie de activitatile practicate in vacanta, exista polite de asigurare care acopera riscuri suplimentare, cum sunt cele derivate din practicarea sporturilor extreme sau cu grad ridicat de dificultate.