Hoteluri » Categorii de oaspeti

Fiecare hotel este gazda pentru diverse categorii de oaspeti. Fiecare categorie de oaspeti are o serie de nevoi pe care nu orice hotel le poate satisface. De exemplu, familiile cu copii mici au nevoie de un patut suplimentar, persoanele cu handicap au nevoie de facilitati adecvate etc. 

Mamele beneficiaza de anumite servicii si gratuita, atunci cand se cazeaza la diverse hoteluri.Cele mai multe hoteluri au oferte speciale pentru sugari si copiii mici: reducere sau o scutire totala de la plata taxelor. Informatiile privind conditiile de sedere pentru copii sunt intotdeauna incluse in conditiile generale. In cazul hotelurilor high-class, personalul atent pregatit ofera asistenta de specialitate pentru copii.

Hotelurile pot avea diverse servicii si oferte pentru familiile in excursie cu copiii. Spre exemplu, unele hoteluri au tarife speciale pentru copiii sub o anumita varsta sub 4 sau chiar 12 ani), unele nu percep taxe pentru cazarea copiilor cu varsta pana la 5-7 ani, dar aceasta depinde de politica fiecarui hotel. Copiii pot fi cazati in camera dubla a parintilor, putand beneficia de un pat suplimentar.

Hotelurile cu standard ridicat ofera de multe ori servicii de asistenta si ingrijire a copiilor sau dispun de camere speciale pentru cei mici.

Sederea minorilor fara supravegherea unui adult este permisa in cazuri extrem de rare si in functie de regulamentul hotelului.

Cazarea cu animale de companie difera in functie de hotelul ales. Nu toate hotelurile permit cazarea cu animale de companie. Aceste informatii pot fi furnizate de personalul hotelului sau pot fi gasite pe pagina de internet a unitatii de cazare. Cele mai populare cereri pentru cazari cu animale cuprind diverse rase de: caini, pisici, pesti, sinsile, dihori. In cazul animalelor exotice, rare sau neobisnuite (porc, sarpe, maimute etc.), hotelurile pot refuza cazarea sau pot cere clientului o taxa suplimentara.

Persoanele cu dizabilitati motorii sau specifice varstei pot beneficia de servicii suplimentare la cazarea hoteliera. Toate hotelurile trebuie sa aiba un minim de trei camere pentru persoane cu handicap. Aceste camere au spatiu de depozitare mai mare, cu usi mai largi, mai mult spatiu in baie, balustrade utile pentru dus si toaleta. De obicei, acest tip de camera este conectat la camera alaturata.

Puteti gasi mai multe detaliile cu privire la facilitatile hotelului pentru persoanele cu handicap pe site-ul infotour.ro.

Pentru zilele speciale din luna de miere, cuplurile pot avea parte de o cazare de exceptie la mai multe hoteluri. Unele hoteluri au o camera speciala pentru tinerii casatoriti. De obicei, personalul se pregateste pentru primirea oaspetilor proaspat casatoriti cu sampanie, dar hotelul are intotdeauna dreptul de a refuza un astfel de serviciu.