Hoteluri » Intrebari frecvente

In aceasta sectiune gasiti raspunsuri la cele mai frecvente intrebari legate de rezervarile hoteliere si care nu se regasesc in sectiunile anterioare. 

Camera dubla este prevazuta cu un singur pat dublu, iar camera twin cu 2 paturi pentru 2 persoane.

Principala diferenta dintre hotel si hostel este faptul ca la hotel rezervati camera, iar la hostel rezervati doar patul. De asemenea, serviciile oferite difera, cele de la hotel fiind la standarde inalte, iar cele de la hostel pentru un buget economic.

Camerele la hostel sunt prevazute cu paturi supraetajate, unde pot dormi persoane straine. Unele hosteluri ofera posibilitatea de a inchiria o camera dubla, dar aceasta optiune este intotdeauna mai scumpa. Baile din hostel sunt comune, o baie pentru mai multe camere. In hosteluri, turistii pot folosi bucataria comuna, unde pot pregati masa si au la dispozitie si o camera pentru relaxare cu televizor.Datorita standardului scazut oferit de hosteluri, tarifele sunt mult mai mici decat la hoteluri.

In cazul modificarilor pentru cazare, dar si de anulare a acesteia, clientii trebuie sa anunte din timp. Politica de anulare a rezervarii hoteliera difera de la hotel la hotel si poate varia in functie de tipul de cazare ales. In cele mai multe cazuri, este posibil sa anulati rezervarea. Multe hoteluri ofera acest serviciu gratuit pe un interval scurt de timp. Cu cat anularea este mai aproape de data la care sederea este planificata, serviciul poate fi utilizat contra cost. Informatii cu privire la modul in care puteti anula rezervarea hoteliera gasiti pe pagina cu detaliile hotelului.

Facilitatile unui hotel sunt variate, in functie de zona aleasa si de bugetul disponibil. De la servicii high-class pana la oferte gratuite, fiecare hotel va ofera o gama diferita de servicii incluse in tarif. Pe pagina cu descrierea hotelului si a camerelor, puteti gasi informatii despre facilitatile incluse in tarif - de exemplu, informatii cu privire la micul dejun gratuit si la politica hotelului de anulare a rezervarii. 

Ora de cazare sau de iesire de la hotel poate varia in functie de locul cazarii. Cele mai multe hoteluri permit check-in-ul la hotel de la 14.00, ora locala. Uneori, la cererea clientului, in cazul unei camere de hotel rezervate in prealabil, check-in-ul se poate face mai devreme. Check-out-ul (predarea camerei si a cheii/ cartelei), la majoritatea hotelurilor, se face pana in ora 12.00, ora locala. Cu toate acestea, fiecare hotel va stabili individual ora de check-out.

Pentru un pret aditional, fiecare turist poate avea parte de dotari si servicii de lux.Multe hoteluri ofera servicii suplimentare, cum ar fi: apel de trezire, spalatorie, comanda taxi, vanzare bilete pentru evenimente culturale, serviciu ingrijire copil etc. Oaspetii hotelului se pot bucura, de asemenea, de acces la Internet, piscina, sala de gimnastica, sauna, spa, salon de infrumusetare - in functie de tipul de cazare ales. Pentru a afla mai multe informatii cu privire la serviciile aditionale, intrati pe pagina cu detaliile hotelului pe infotour.ro.

Hotelurile ofera servicii variate de cazare, ceea ce duce la diferentierea acestora. Clasificarea hotelurilor are scopul lasa clientul sa stie din timp, ce presupune gazduirea la un anumit complex turistic. Clientii pot avea loc in camere standard simple, sau in camere duble, dotate cu accesorii utile si acces la si echipamentele, restaurantele si barurile hotelului, precum si disponibilitatea serviciilor suplimentare, cum ar fi: centrele de conferinta, sali de sport, piscine etc.

Standardele stabilite pentru hoteluri variaza de la tara la tara, este un sistem de stele care nu este standard international. Acelasi numar de stele in tari diferite pot raspunde la standarde diferite. Simbolul hotelului cu un numar de 5 stele reprezinta o cazare la standarde inalte si optiuni de lux.

Camerele sunt impartite in functie de numarul si tipul de paturi oferite. Camerele single sunt cele pentru o singura persoana, camere duble sau twin pentru 2 persoane, camere triple pentru trei persoane sau quad pentru 4 persoane.

Tipurile de paturi sunt:
• pat pentru o singura persoana (app. 90 x 190-200 cm)
• pat dublu/ matrimonial (140 x 190-200 cm)
• pat queen size (app. 153-160 x 203 cm )
• pat king size (app. 198-200 x 203-210 cm)

Turistii cazati la hotel pot primi un numar limitat de persoane in plus. Fiecare oaspete care va petrece un sejur la hotel este obligat sa respecte regulile interne ale unitatii. Totodata, oaspetele are dreptul sa primeasca vizitatori din exterior in intervalul orar 8:00 - 22:00. Pentru oaspetii care sosesc in intervalul orar 22:00 - 8:00, acestia trebuie sa plateasca diferenta de tarif si sa se inregistreze la receptie.

In unele cazuri, oaspetii suplimentari pot sa achite la receptie o taxa si vor beneficia doar de anumite servicii in cadrul hotelului.

Modificarile de moment si renuntarea la cazare se poate face imediat, gratuit, sau cu o taxa suplimentara, in functie de hotel. Puteti verifica la receptie daca puteti elibera camera mai devreme, inainte de data de check-out. In functie de politica hotelului, este posibil sa nu fie nevoie sa platiti noptile de cazare neutilizate. Pentru mai multe detalii intrebati la receptie.