Rent a car » Documente necesare

Persoana care doreste inchirierea unei masini trebuie sa posede un act de identitate valabil si permis de conducere. Soferul trebuie sa aiba permis de conducere de minim un an si varsta minim 21 de ani. De asemenea, marea majoritate a companiilor de rent a car solicita un card de credit.

Soferilor de nationalitate romana cu permis de conducere le este permis sa conduca o masina pe teritoriul Uniunii Europene. Companiile de inchirieri auto nu solicita alte documente aditionale pe langa acesta.

Daca permisul de conducere a fost eliberat intr-o tara din Uniunea Europeana, acesta se poate folosi peste tot in UE.

Categoriile recunoscute in Europa sunt: AM, A1, A2, A, B, BE, B1, B1E, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ┼či DE.

De retinut!
Inainte de a pleca catre destinatia dorita, aminteste-ti sa verifici permisul de conducere, astfel incat acesta sa nu fie expirat. In afara granitelor Romaniei nu se poate conduce un vehicul cu permis provizoriu sau cu certificat.

In afara UE, permisul de conducere romanesc poate reprezenta un act suficient pentru inchirierea si conducerea masinii. Permisul International de Conducere (PIC) este eliberat pentru indivizii de conduc masini pe teritoriu strain, reprezentand o traducere legalizata a permisului national romanesc de conducere in 7 limbi de circulatie internationala.

Controalele efectuate in trafic reprezinta dovada ca un ofiter de politie are dreptul de a solicita un document aditional doveditor de identitate (carte de identitate sau pasaport). In anumite tari, de exemplu in Statele Unite, permisul de conducere romanesc poate fi utilizat pe perioada limitata, respectiv de 3 luni. Cea mai sigura varianta este obtinerea unui permis de conducere la nivel international, valabil pe o perioada de un an de la data emiterii si care, in niciun caz nu depaseste valabilitatea permisului national romanesc in baza caruia a fost eliberat. Pentru obtinerea acestui act, este necesara depunerea unei solicitari la biroul care s-a ocupat de emiterea permisului de conducere.