Rent a car » Inchirierea unei masini

Inchirierea unei masini este supusa unui set de reguli generale si altele care difera de la companie la companie. Cele generale sunt: varsta minima obligatorie a şoferului care vrea să închirieze o masina este de 21 ani, sa prezinte un act de identitate si permisul de conducere, care nu trebuie sa fie dobandit mai devreme de un an. De asemenea, masinile sunt inchiriate cu rezervorul plin, iar clientul are obligatia sa returneze masina tot asa, cu plinul facut. O alta conditie generala este legata de garantie, care va fi deblocata la returnarea masinii.

A ajunge in anumite locatii din destinatia ta poate reprezenta un lucru relativ dificil daca alegi sa calatoresti cu mijloace de transport in comun. Cu masina, parcurgi distantele mult mai usor si iti poti organiza itinerariul sau traseul conform asteptarilor tale, astfel incat sa ajungi la destinatie in timpul dorit. Avand in vedere ca transportul in comun nu reprezinta cea mai buna varianta, fiind si foarte costisitor, ai posibilitatea de a inchiria o masina care corespunde nevoilor tale de calatorie, de la o companie de inchirieri auto.

Serviciile companiilor de inchirieri masini se pot solicita doar in conditii contra-cost, pe baza unui contract de inchiriere. Compania, in functie de cerintele primite de la client, va pune la dispozitia acestuia una sau mai multe masini, cu sofer sau fara.

Avand in vedere conditiile legii, clientul este obligat sa suporte atat contravaloarea carburantilor consumati pe durata contractului, cat taxele de parcare si drum, sau contravaloarea tuturor amenzilor primite in acest interval de timp.

• Masina personala nu dispune de spatiul necesar pentru pasageri si bagaje sau nu este suficient de confortabila pentru o calatorie lunga.
• Nu ai suficient timp la dispozitie pentru a face o revizie completa a masinii inainte de plecare. Din aceasta cauza, exista riscul ca autoturismul sa se strice pe traseu, costurile totale ale calatoriei tale crescand considerabil.
• Autoturismul personal se uzeaza in timpul traseelor efectuate
• In multe situatii, valoarea unui bilet de avion este mai mica fata de valoarea combustibilului utilizat pentru efectuarea calatoriei tale. Varianta de a inchiria o masina in orasul tau de destinatie reprezinta o alternativa mult mai buna.
• Compania de inchirieri este complet responsabila de costurile masinii inchiriate, asadar ai certitudinea ca te poti bucura de calatorie.
• Flota companiei de inchirieri autoturisme este bogata, asadar iti poti alege ori masina doresti
• In orasele cu dimensiuni mari, ai oportunitatea de a-ti proteja masina de ambuteiaje

 

Care sunt avantajele si beneficiile inchirierii unei masini?

• O calatorie cu masina iti indeplineste criteriile de calitate, confort si siguranta.
• Ai certitudinea unor calatorii placute, lipsite de riscuri
• Masinile oferite spre inchiriere sunt noi si bine intretinute
• Ai acces la o gama larga de autoturisme, in diverse destinatii turistice
• Avand in vedere ca flota companiei de inchieriere este extrem de variata, poti opta pentru orice masina doresti, luand in considerare numarul pasagerilor si categoria masinii
• Ai posibilitatea de a adauga masinii inchiriate gps, sofer aditional, scaun pentru bebelus si aer conditionat
• Libertate de miscare optima, pentru o calatorie relaxanta si placuta
• Poti folosi masina in absolut orice situatie, in interes de serviciu sau pe durata vacantei
• Castigi timp, renuntand la folosirea mijloacelor de transport in comun
• Conduci masini neinscriptionate
• Reprezentantii nostri raspund in scurt timp la solicitarile clientilor nostri, asadar vei primi constant servicii de calitate

Ca si in cazul Asigurarii reparatiilor (CDW), asigurarea impotriva tentativei de furt (TP = Theft Protection) are rolul de a limita raspunderea conducatorului masinii la o suma prestabilita.

Aceasta suma se incadreaza, in general, in intervalul 500-1000 € si este destinata acoperirii costurilor de reparatii. Avand in vedere ca asigurarea poate acoperi doar anumite tipuri de infractiuni, respectiv numai furtul masinii, trebuie acordata o atentie sporita in cazul altor situatii, cum ar fi furtul rotilor.

CDW (collision damage waiver) reprezinta asigurarea completa auto cu contributie proprie. In mod general, polita este inclusa in tarif, masina inchiriata fiind asigurata, insa anumite restrictii fiind existente. Acest tip de asigurare nu acopera si cele mai des intalnite daune la sasiu, ferestre, anvelope, cheltuieli de remorcare etc. Costurile aferente sunt obligatoriu suportate de soferul automobilului, cu o contributie proprie.

In cazul deteriorarii masinii sau prin efectuarea unui accident, anumite costuri sunt suportate de asigurare iar o parte din cheltuieli ii revin conducatorului auto, prin contributie proprie.

In acelasi timp, achizitionarea asigurarii garanteaza limitarea responsabilitatii financiare a conducatorului pana la suma de 500 de euro. Pentru o exemplificare concreta, in cazul unei daune de 700 €, soferul masinii va avea cheltuieli de pana la 500 €, diferenta fiind suportata de compania de inchiriere autoturisme, suma finala acoperita fiind calculata in functie de clasa masinii.

In functia de firma pe care doresti sa o contactezi in vederea solicitarii unei masini in regim de inchiriere, varsta permisa pentru acordarea vehiculului difera. Clientii admisi trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 25 si 70 de ani. Chiar daca aceasta cerinta este indeplinita, o persoana de 21 de ani poate primi raspuns negativ la solicitarea unui autoturism sau se poate percepe un tarif suplimentar, in functie de varsta in ani impliniti a conducatorului auto. Limitarea este inclusa avand in vedere statisticile conform carora soferii mai tineri sunt mai predispusi la accidentele rutiere.

De retinut!
Restrictiile in ceea ce priveste varsta conducatorului auto sunt stabilite de companiile rent-a-car. Astfel, firmele de inchiriere pot seta o limita de varsta minima si maxima pentru soferii ce pot solicita o masina, din motive de asigurare. Toate detaliile cu privire la acest aspect vor fi incluse in termenii si conditiile fiecarei companii de inchierieri auto.

Diverse firme rent-a-car solicita o taxa in cazul in care soferul este tanar sau senior, respectiv pentru grupe de varsta specifice.