Rent a car » Intrebari frecvente

In aceasta sectiune gasiti raspunsuri la cele mai frecvente intrebari legate de inchirierea unei masini si care nu se regasesc in sectiunile anterioare. 

In oferta infotour.ro gasesti masini potrivite fiecarei nevoi: pentru calatoriile de afaceri, pentru calatoriile cu familia sau pentru calatoriile cu un grup mare de prieteni.

Cand doresti sa apelezi la serviciile unei companii de inchirieri masini, trebuie sa stii in ce scop doresti sa utilizezi vehiculul. Vrei sa mergi la mare sau sa vizitezi un oras nou? Ai multe bagaje? Vrei sa mergi in vacanta cu prietenii? Masina trebuie sa contina 7 locuri, sa fie pe benzina/motorina/diesel?

Cu o flota bogata a companiei de inchirieri, ai certitudinea ca poti alege masina perfecta pentru calatoria ta. Dupa ce ai luat decizia asupra vehiculului de care ai nevoie, acceseaza www. infotour.ro/rentacar/ si introduce locul unde doresti sa ridici autoturismul, data de la care vrei sa ai aceasta masina si ziua in care o vei returna, varsta ta, tipul masinii, moneda in care se va face plata si tara de rezidenta. In functie de criteriile alese, sistemul va afisa cele mai optime optiuni. De asemenea, se pot adauga optiuni extra, respectiv GPS, aer conditionat sau scaun pentru copil, accesorii ce garanteaza o calatorie mai placuta si mai confortabila.

Modelele de masini listate sunt cele mai frecvent utilizate de clientii nostri. infotour.ro sau compania de inchirieri auto nu poate garanta ca marca sau modelul autoturismului inchiriat va fi acelasi cu vehiculul afisat pe site.

Plata serviciului se face cu ajutorul cardului de credit. Cardurile de credit acceptate sunt cardurile embosate (cu litere in relief) American Express, MasterCard ┼či Visa.

Nu sunt acceptate:
• cardurile de credit pre-platite (pre-paid), Laser si Maestro;
• cardurile de debit si cardurile Switch;

Asigura-te ca in momentul efectuarii platii limita cardului poate acoperi si optiunile suplimentare alese sau situatiile neprevazute. De asemenea, este indicat sa citesti Termenii si Conditiile de inchiriere auto pentru a sti exact care carduri sunt acceptate. Conditiile pot fi diferite in functia de compania rent-a-car aleasa.

Atentie!
In cele mai multe cazuri, in momentul in care te prezinti la biroul de inchirieri pentru ridicarea masinii, este necesar sa prezinti cardul de credit valid ce a fost emis pe numele soferului. Diverse companii de inchirieri vor accepta un card de debit in cazul in care soliciti o asigurare de raspundere civila la biroul de inchirieri. Cartea de credit poate fi folosita chiar in momentul in care se efectueaza rezervarea online.

In primul rand, trebuie sa stii exact cate persoane calatoresc si care sunt planurile lor. Incepand cu acest pas, se poate opta pentru o masina de 4 persoane cu un portbagaj de dimensiune mare, pentru multe bagaje, sau se poate alege un vehicul mai mic, in cazul in care masina va fi utilizata doar pentru scurte plimbari pe durata timpului petrecut in destinatie. Masina dorita se alege in functie de calatoria planificata, iar clientii sunt incurajati sa ia in considerare accesoriile aditionale vehiculului, de la scaune pentru copii pana la suport de acoperis pentru schiuri.

Un alt aspect ce trebuie luat in considerare inainte de a inchiria o masina este kilometrajul. In unele contracte se stipuleaza distanta zilnica maxima ce poate fi atinsa, iar depasirea numarului stabilit va implica costuri suplimentare.

Daca masina inchiriata sufera defectiuni, persoana care a apelat la compania rent-a-car este total responsabila pentru costul reparatiilor necesare. In astfel de situatii, procedura de inchiriere autoturisme implica retragerea unei sume de pe cardul conducatorului auto, aceasta suma reprezentand un depozit.

Protectia Personalizata a Contributiei reprezinta o asigurare pentru compania de inchirieri ca va primi inapoi vehiculul solicitat.

Daca rezervarea este anulata intr-un interval mai scurt de 7 zile din momentul confirmarii, toate fondurile vor fi innapoiate catre client.

In cazul in care rezervarea se anuleaza la cel putin 7 zile din momentul confirmarii acesteia si cel mult 48 de ore pana in clipa preluarii masinii, fondurile vor fi rambursate insa va fi solicitata o taxa de anulare si taxa de procesare a cardului, acolo unde este cazul.

Daca rezervarea este anulata cu mai putin de 48 de ore pana cand se preia masina, fondurile nu se ramburseaza. In acelasi timp, suma platita nu se returneaza daca nu te prezinti la biroul de inchirieri auto la ora stabilita pentru a intra in posesia vehiculului sau daca nu arati la biroul de inchirieri permisul tau de conducere, pasaportul, cardul de credit sau alt document valid, solicitat si specificat pe Voucher.

Daca masina inchiriata se returneaza inainte de limita timpului stabilit in contract, valoarea aferenta zilelor de inchiriere nefolosite nu se returneaza.

Majoritatea companiilor pun la dispozitia clientilor o gama larga de autoturisme, de la masini mici, hatchback urban, masini cabrio sport, autoutilitare, pana la sedan-uri de lux.

Majoritatea autoturismelor dispun de motoare diesel. Poti alege o masina cu motor benzina, respectiv automobile sport sau hatchback mici. Cu toate acestea, poti opta pentru masini hibride, ideale pentru calatoriile lungi deoarece o parte importanta din combustibil va fi salvata.

Daca loviturile sunt minore, solicitarea Politiei nu va reprezenta o sarcina obligatorie insa descrierea modului de desfasurare al evenimentelor, alaturi de ceilalti participanti la accident, reprezinta o procedura foarte importanta. In acelasi timp, fotografierea obiectelor deteriorate reprezinta un pas important.

In cazul in care o persoana a fost ranita in timpul coliziunii, trebuie chemate atat serviciile de urgenta, cat si un echipaj de Politie, la fata locului. Este necesar sa contactezi si compania de inchirieri auto pentru o informare cu privire la accidentul suferit. Exact din aceste consoderente, se recomanda pastrarea tuturor documentelor si facturilor.

In cazul unui accident rutier, trebuie contactata in regim de urgenta compania de inchirieri. Masina nu trebuie predata unui service fara ca firma rent-a-car sa isi dea acordul pentru aceasta operatiune. Inainte de a se semna contractul de inchiriere, te sfatuim sa citesti cu atentie toate clauzele existente in cazul producerii unei defectiuni la masina, sau in cazul unui accident.