Securitatea tranzactiilor

Securitatea tranzactiilor online prin infotour.ro

Infotour.ro foloseste sisteme de securitate avansate pentru a asigura cele mai inalte standarde in tranzactiile cu cardul. Folosim criptarea de date SSL (Secure Socket Layer) pentru transmiterea sigura a datelor pentru plata serviciilor de calatorie prin intermediul site-ului. SSL este cea mai eficienta și mai populara metoda de protejare a datelor pentru platile online cu cardul.

 

Securitatea cardului de credit

In prezent, cartile de credit (cardurile bancare) sunt unele dintre cele mai utilizate mijloace de plata. Ele scutesc posesorii lor de transportul sumelor mari de bani, dar si de timpul petrecut pentru a efectua platile la ghisee.Contrar unor opinii, cartile de credit imbunatatesc in mod seminificativ securitatea tranzactiilor. Atat bancile, cat si furnizorii sistemelor de plata dezvolta noi metode de securizare, incercand sa preintampine fraudele. Unele dintre ele, raspandite la scara larga, sunt codurile CVC / CVV (cod format din 3-4 cifre, situat pe verso-ul cardului) sau protocolul 3D Secure, ambele utilizate la tranzactiile pe Internet.

 

3D Secure

3D Secure este un sistem antifrauda folosit pentru cresterea securitatii tranzactiilor efectuate pe internet. Acesta conecteaza platitorul cu banca sa, pentru ca aceasta din urma sa se asigure privind identitatea utilizatorului si sa autorizeze plata. Sistemul 3D Secure va solicita informatii suplimentare (de o parola aleasa de posesorul cardului dupa emiterea acestuia) in timpul efectuarii platii.

Astfel, atunci cand utilizatorul efectueaza o rezervare pe site-ul nostru, in momentul platii i se va cere sa introduca acea informatie cunoscuta doar de acesta; informatia este apoi trimisa catre banca beneficiarului, care trimite, la randul ei, un raspuns procesatorului – daca autorizeaza sau nu tranzactia.

Autorizarea bancii va permite continuarea procesului de rezervare, in vreme ce lipsa acesteia va conduce la stoparea procesului. In acest caz, pe ecranul calculatorului este afisat un mesaj cu motivul respingerii autorizatiei de plata. Va recomandam sa contactati banca la care a fost emis cardul pentru a obtine mai multe informatii daca intampinati probleme in acest sens.3D Secure este oferit, in prezent, de cei doi mari furnizori de carduri: VISA si MasterCard. In cazul VISA functioneaza sub numele "Verified by VISA", pe cand MasterCard foloseste "MasterCard SecureCode". Va recomandam sa contactati banca la care aveti emis cardul pentru a obtine mai multe informatii.

 

Cum se face plata?

In prima faza, clientului i se cer informatiile de pe cardul de credit. Acestea sunt apoi expediate prin centrul de decontare la emitentul cardului bancar pentru a fi analizate. Daca sunt acceptate serviciile "Verified by VISA", respectiv "MasterCard SecureCode", pe ecran va aparea, alaturi de insemnele specifice organizatiei de plata, cererea de introducere a parolei cardului. Daca aceasta a fost introdusa corect, banca da acordul pentru continuarea platii. In caz contrar, procesul este intrerupt imediat. Dupa autentificare tranzactia poate fi confirmata. Pentru astfel de tranzactii este necesara o legatura intre utilizator si site dezvoltata in tehnologia SSL descrisa mai sus (astfel de legaturi sunt marcate cu o pictograma a unui lacat situata in bara de status). infotour.ro opereaza in acest mod, de la procesul de introducere de date pentru pasageri, pana la confirmarea rezervarii.