Aeroportul Ancona Falconara

  • Cod IATA: AOI
  • Deserveste: Ancona, Italia
  • Adresa: Piazzale Sandro Sordoni, 60015 Falconara Marittima AN
  • Telefon: 071 28271
  • Website: http://www.marcheairport.com/
Aeroportul Ancona Falconara

Informatii generale

Aeroportul Ancona Falconara este situat la aproximativ 13 km vest de orasul Ancona. Aeroportul, cunoscut si dupa numele Aeroporto Delle Marche, este, uneori, denumit si Aeroportul Raffaello Sanzio si deserveste regiunea Marche din zona est-centrala a Italiei. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Un birou de informatii este situat in zona publica a terminalului. Pe langa acesta, functioneaza si un birou de informare turistica care va poate oferi consultanta si asistenta pentru rezervari la hotel. Biroul functioneaza zilnic, intre orele 09.00-17.00.

Accesul auto
Din centrul orasului Ancona, intrati pe Via Flaminia, pe directia vest si virati stanga pe Via Conca. De aici, virati dreapta pe Str. Statale Adriatica, spre Falconara Marittima. La prima intersectie, faceti stanga pe SS76, care va duce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile cu destinatia Ancona pleaca din Gara Castelferretti, care este situata in vecinatatea terminalului. Calatoria pana in centrul orasului dureaza 20-25 de minute, in timp ce pentru un bilet achitati un tarif de €1.60.

Calatoria cu autobuzul
Un autobuz al aeroportului circula sub sigla Conerobus (www.conerobus.it) si efectueaza curse de la aeroport cu destinatia Ancona si retur (calatoria dureaza 30 de minute; pentru un bilet achitati un tarif de €5).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalului. Calatoria pana in centrul Anconei dureaza aproximativ 20 de minute, in functie de conditiile de trafic, iar tariful pentru o cursa ajunge la aproximativ €35.

Servicii

Parcarea auto
Parcarea pe termen lung si scurt, insumand un numar de 600 locuri, este disponibila vizavi de cladirea terminalului. Primele 15 minute de stationare sunt gratuite.

Inchirieri auto
Companiile internationale Autoeuropa, Avis, Europcar, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto pe aeroport, alaturi de alti cativa operatori locali.