American Airlines

American Airlines
  • Tip companie: De linie
  • Cod IATA: AA
  • Tara de origine: America
  • Anul infiintarii: 1930
  • Zboruri din: Bucuresti
  • Adresa: 4333 Amon Carter Boulevard Fort Worth, TX 76155, Texas, USA
  • Telefon: 800-433-7300
  • Website: https://www.aa.com

Informatii generale

American Airlines este considerata cea mai mare companie aeriana din lume in ceea ce priveste numarul de pasageri si flota, si a doua, dupa Air France/KLM, sub aspectul veniturilor. La inceputul istoriei sale, in 1930, American Airlines se numea American Airways Inc. Acesta din urma a fost rezultatul fuziunii dintre Aviation Corporation cu filialele sale si Robertson Aircraft Corporation din Missouri. Doua dintre avioanele implicate in atacurile de la 11 septembrie 2001 au apartinut companiei American Airlines. Pierderile au inceput sa apara dupa aceasta tragedie, iar la sfarsitul lunii noiembrie 2011, compania intra in faliment. In prezent, compania se afla intr-un proces de reorganizare a activitatii.

Sediul companiei este in Texas, la Fort Worth. Opereaza zboruri interne si internationale pe patru continente si are hub-uri in Dallas, Los Angeles, New York/JFK, Miami si Chicago. Compania opereaza de pe o retea extinsa atat national, cat si international, cu zboruri pe teritoriul nord-american, Caraibe, America de Sud, Europa si Asia. La 15 octombrie 1998, American Airlines devenea prima companie care oferea bilete electronice in toate cele 44 de tari in care zbura. In prezent, American Airlines zboara catre 79 de destinatii interne si 79 destinatii internationale din 49 de tari. Printre destinatiile din Europa se numara Franta si Germania. Pentru clientii sai, American Airlines a initiat programul Aadvantage, considerat unul din cele mai renumite programe de loialitate din intreaga lume. Membrii sai pot castiga mile calatorind cu American Airlines sau pot efectua tranzactii cu peste 1000 de companii partenere, care au sau nu legatura cu transportul aerian.

Informatii bagaje

Bagajul de mana poate fi de pana la 115 cm (56 x 36 x 23 cm) incluzand manere, roti etc. astfel incat sa poate intra lejer in compartimentul pentru masurarea bagajelor prezent la aeroport.

Bagajul de cala poate avea dimensiuni de pana la 158 de cm (dimensiuni cumulate) si 20 / 23 de kg sau 32 kg pentru Brazilia. Pentru zborurile transatlantice, transpacifice si interne se pot inregistra pana la 10 bagaje, existand taxe diferentiate pentru fiecare in parte.

 

Bagajul de mana la American Airlines

 

Bagaj inclus in pretul biletului

Dimensiunile maxime

Numarul de piese de bagaj

DA

56 x 36 x 23 cm (115 cm)

1 piesa de bagaj la care se adauga un obiect personal suplimentar: geanta de cumparaturi, geanta de laptop sau valiza. Bagajul suplimentar trebuie sa fie mai mic decat bagajul de mana. Exista o limita de greutate.

 

Bagajul de cala la American Airlines

 

 

Clasa Economica

Clasa Business

Dimensiunea maxima a bagajului

157 cm

Europa - America de Nord 
Europa - America Latina

1x23 kg
2x23 kg - 75$

3x23 kg

Statele Unite ale Americii - America Latina

1x23 kg - 25$
2x23 kg - 40$

Statele Unite ale Americii - SUA

1x23 kg - 25$
2x23 kg - 35$

3x23 kg

24-32 kg de bagaj

100$

 

Informatiile sau recomandarile de mai sus au caracter orientativ si pot suferi modificari in timp. Infotour.ro face eforturi permanente pentru a actualiza aceste date si informatii, insa recomandam verificarea suplimentara din partea pasagerilor.

Clase de zbor

Fondata in 1930 prin unirea a 82 de operatori aerieni de dimensiuni mici, American Airlines este cel mai mare transportator din lume din prisma a diverselor considerente - numarul de clienti, numarul angajatilor si gama larga de aeronave detinute.

Compania aeriana opereaza atat zboruri de pasageri, cat si curse de tip curierat sau cargo pe parcursul activitatii sale. American Airlines completeaza peste 6.700 de curse in fiecare zi, acoperind 336 de destinatii dintr-un numar de 56 de tari. Operatorul detine mai multe hub-uri, respectiv 9, in diverse locatii - Charlotte, Dallas/Fort Worth, John F. Kennedy International Airport în New York, Los Angeles, Miami, O'Hare International Airport în Chicago, Philadelphia, Phoenix și Washington, D.C.

American Airlines este un membru important al Aliantei Oneworld si alaturi de partenerii sai, efectueaza zboruri in peste 150 de tari, in mai mult de 1000 de destinatii.

Pasagerii care isi doresc sa ajunga in destinatia dorita cu American Airlines pot opta pentru bilete de avion la Clasa Intai, Business sau Economy.

Clasa Intai ofera o varietate de servicii menite sa raspunda nevoilor pasagerilor, asadar sunt oferite perne, pijamale, paturi sau papuci in mod gratuit, alaturi de alte produse destinate ingrijirii personale pe durata calatoriilor. Calatorii pot, de asemenea, savura mese ce contin 5 feluri de mancare si se pot relaxa in scaune ajustabile. Sunt incluse diverse servicii de divertisment si spatii pentru depozitarea obiectelor personale la bordul avionului.

Cei care calatoresc la Clasa Economy vor beneficia de diversele filme sau documentare ce pot fi urmarite pe parcursul zborului. Scaune tapitate cu piele sunt ajustabile si comode. Pasagerii primesc seturi de casti si o gama variata de bauturi si feluri de mancare, ce se pot servi pe masutele special dispuse la bordul aeronavelor.

Clasa Business ofera calatorilor intimitatea dorita, cu spatiu suficient pentru odihna si casti special concepute, pentru atenuarea zgomotelor. Variantele de divertisment sunt diverse, o tableta de 25 cm fiind inclusa in serviciile de calatorie. Aceasta clasa tarifara include si incarcatoare pentru telefon si laptop.

Fidelizare si beneficii

AAdvantage este optiunea de fidelizare ce implica acumularea milelor si transformarea acestora in avantaje pentru achizitionarea biletelor de avion, inchierieri auto, achizitionarea vacantelor dorite sau imbunatatiri in rezervarea efectuata. Acest program este disponibil atat pentru clientii American Airlines, cat si pentru cei care calatoresc cu alti parteneri aerieni.

Bilete de avion cu American Airlines