Informatii utile Grecia

Date generale


Capitala: Atena
Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Greaca
Fus orar: GMT 02:00
Religie: Crestini (88.1%), Musulmani (5.3%), Alte religii (6.6%)

Grecia este recunoscuta pentru


arhitectura
istorie
puncte de interes
plaja
situri religioase
atractii inedite
muzee

Daca doriti sa vizitati Grecia, este bine sa stiti cateva informatii practice legate de acest tinut legendar:

Cand este indicat sa vizitati Grecia

Clima Greciei este una temperata, avand veri fierbinti si ierni umede. De aceea, momentul perfect pentru a o vizita este inceputul toamnei, atunci cand temperaturile se mai domolesc si preturile sunt mult mai mici. Totusi, daca nu va deranjeaza caldura, puteti vizita Grecia si pe timpul verii, atunci cand fluxul mare de turisti ii dau un farmec aparte. Tot atunci este o placere sa vizitati muntii caracteristici zonei, unde veti gasi racoare.

Temperaturi medii lunare in Grecia

Sfaturi utile pentru conducatorii auto

Limita permisa pentru conducerea sub influenta alcoolului este de 0.02%, daca ati obtinut permisul de mai putin de 2 ani. Pentru restul soferilor, limita este de 0,05%, peste aceasta fiind considerata fapta penala. Daca ati avut ghinionul sa primiti o amenda in Grecia, trebuie sa stiti ca acestea nu se pot colecta la fata locului, fiind necesar un drum pana la Trezoreria Publica. Cartea verde este valabila in aceasta tara. Limita de viteza, in localitati, este de 50 km/ora.

Ambasada Romaniei in Grecia

Aceasta poate fi gasita in Atena, pe strada 7, Rue Emmanoil Benaki, Paleo Psychico, 15452 Athenes. Gasiti un consulat general al Romaniei si in Salonic, la adresa Santas nr.16, Panorama – Thessaloniki.

Recomandari pentru petrecerea timpului liber in Grecia

Este pacat sa mergeti in Grecia si sa nu vizitati tot ce aceasta tara are de oferit, macar in regiunea in care aveti posibilitatea sa va cazati. Daca reusiti, este recomandat sa incercati o „seara greceasca”, unde veti avea ocazia sa gustati din bucataria specifica locului si sa vedeti obiceiuri specifice. De asemeni, este recomandat sa vizitati bazarurile si pietile organizate in fiecare statiune, de unde, cu putina targuiala, veti putea cumpara obiecte si haine la preturi foarte mici. Viata de noapte a Greciei este una placuta si agitata si, de aceea, ati putea incerca si aceasta activitate, daca mai aveti putere dupa vizitarea de peste zi a sutelor de obiective turistice.

Este recomandabil sa va interesati de plajele cu nisip, deoarece, in Grecia, foarte multe sunt acoperite cu pietre. Daca va aflati in zona insulara, va recomandam sa inchiriati o masina sau un scuter, pentru a vizita tot ce acestea au de oferit.