Informatii utile Insulele Feroe

Date generale


Capitala: T
Moneda: Coroana daneza (DKK)
Limba oficiala: Feroeza, Daneza
Fus orar: GMT 00:00
Religie: Crestini (98%), Alte religii (2%)

Insulele Feroe este recunoscuta pentru


arhitectura
puncte de interes
atractii inedite
cladiri administrative
cladiri istorice
expozitii
cultura

Cand este indicat sa vizitati Insulele Faroe

Chiar daca este minunat sa mergeti acolo in fiecare perioada a anului, de cele mai multe ori turistii merg in perioada verii, cand temperaturile variaza intre 9-14 grade Celsius. Daca optati pentru luna iulie, aveti posibilitatea sa ajungeti si la festivalul Ólavsøka, o perioada scurta in care locuitorii Insulelor Feroe se aduna intr-un singur loc si se bucura de diverse spectacole si concerte, iar sejurul dumneavoastra va fi unul de neuitat.

Locuitorii sunt oameni simpli, fara a-si face planuri chiar si pentru a doua zi, de aceea englezii au denumit zona “Kanska land” (“tara unde se poate intampla orice”).

Temperaturi medii lunare in Insulele Feroe

Aici exista o clima mai temperata, asa ca pot fi zile cu mai multi nori, furtuni in perioadele de extrasezon, de aceea cea mai buna perioada recomandata este vara, cand se deschid si toate facilitatile pentru turisti.

Posibilitati de cazare in Insulele Feroe

Puteti opta pentru hoteluri, cum ar fi: Hotel Hafnia ****, Hotel Tórshavn ***, Hotel Føroyar ***, pretul incepand de la 113 Euro / noapte / camera dubla. De asemenea, puteti gasi cazare si in pensiuni sau moteluri, pretul incepand de la 74 Euro / noapte / camera dubla.

Ce sa luati in bagaj

Fiind o zona cu temperaturi destul de joase este cel mai indicat sa optati pentru haine mai groase si incaltaminte comoda. Este neaparat sa fiti aprovizionati cu pastile, deoarece clima va poate da “dureri de cap”. Nu uitati nici aparatul de fotografiat, deoarece privelistile de acolo sunt cu adevarat minunate si de nedescris.

Bucataria traditionala in Insulele Feroe

Locuitorii Insulelor Feroe prefera preparatele pe baza de carne de miel si peste. Se gasesc preparate din carne in saramura, uscate ori maturate. Trebuie sa gustati neaparat preparatele traditionale: ræst kjøt - un tip de carne de miel uscata, ori ræstur fiskur - peste scazut si uscat.