Cum se ajunge in Minsk

Calatoria cu avionul la Minsk

Turistii din Romania care prefera sa calatoreasca pana la Minsk pe cale aeriana, pot lua avionul cu decolare de la Aeroportul International Otopeni cu escala la aeroporturile din Praga, Kiev sau Varsovia si aterizare la Aeroportul International Minsk.

Pretul tichetului de zbor variaza intre 150 si 300 de euro de persoana, in functie de mai multe aspecte: compania pentru care optati, escala pe care o faceti, clasa la care zburati (Low Cost sau Business), data anticipata de rezervare si daca optati pentru un tichet de calatorie dus intors, beneficiind astfel de o reducere substantiala de aproape jumatate din pretul normal al acestuia. De la aeroport pana in centrul orasului puteti lua unul din autobuzele care pleaca din cinci in cinci minute. Pretul biletului este de doi euro de persoana, echivalentul a aproximativ 20.000 de ruble bieloruse.

In Minsk va puteti deplasa cu taxiul, tramvaiul, troleibuzul, metroul sau autobuzele.

Calatoria cu trenul la Minsk

In cazul in care doriti sa mergeti pana la Minsk pe cale feroviara, puteti lua trenul care pleaca de la Gara de Nord din Bucuresti la ora 6 dimineata si ajunge la Kiev a doua zi dimineata la ora 8. De aici puteti lua un alt tren care are capat de linie la gara din Minsk. Calatoria din Romania pana in capitala Belarusiei dureaza aproximativ o zi si jumatate.

Pretul tichetului de calatorie de la Bucuresti la Kiev variaza intre 100 si 150 de euro de persoana, in functie de mai multe aspecte: data anticipata de rezervare, daca sunteti pensionar sau student, clasa la care mergeti si daca va cumparati un bilet de tren dus intors, beneficiind astfel de reduceri substantiale. Pretul biletului de calatorie de la Kiev pana in capitala tarii variaza intre 70 si 100 de euro de persoana.

Calatoria cu autoturismul la Minsk

Persoanele care vor sa calatoreasca pana la Minsk cu propriul mijloc de transport sau cu autocarele care fac saptamanal excursii spre aceasta destinatie, trebuie sa se intereseze mai intai care este cel mai bun traseu de parcurs. Distanta din Bucuresti pana in capitala Belarusiei este de aproximativ 1350 de kilometri, in functie de ruta pe care calatoriti. Timpul de parcurgere este de aproape 20 de ore, in functie de cat de frecvente sunt opririle pe care le faceti si de cat de mult timp sunteti retinuti la vama.

In general, soferii de autocare care fac curse saptamanale la Minsk, opteaza pentru traseul rutier: Bucuresti – Ploiesti – Bacau – Piatra Neamt – Suceava – Chernivtsi – Ternopil – Luts’k – Kovel – Baranavichy – Minsk.

Pentru a putea calatori in aceasta tara, aveti nevoie de viza. Aceasta se obtine cu ajutorul unei invitatii care vi se va da de la hotelul din Minsk la care va cazati. Cu invitatia va trebui sa mergeti la Ambasada Belarusiei din Bucuresti, pentru a vi se inmana viza de turist. Atat invitatia, cat si viza, trebuie tinute pana la iesirea din tara. La frontiera este obligatoriu sa prezentati viza, invitatia, rezervarea de la hotel, pasaportul, asigurarea de sanatate si Cartea Verde a autoturismului. De asemenea, in cazul in care calatoriti cu animale de companie, acestea trebuie sa aiba pasaport si carnetul de sanatate valabil. Pe teritoriul acestei tari nu puteti sta mai mult de 90 de zile iar daca doriti o prelungire a termenului de sedere va trebui sa faceti o cerere cu doua saptamani inainte la Ambasada Romaniei din Minsk. La vama o sa vi se inmaneze o Carte de Migratie care trebuie completata de toti turistii straini. Aceasta trebuie predata la iesirea din tara.