Ghid turistic Insula Krk

Recomandat pentru: situri religioase, cladiri istorice, istorie, lacasuri de cult, puncte de interes

Despre Insula Krk

Krk este o insula croata situata in nordul Marii Adriatice, in apropiere de Rijeka in Golful Kvarner. Krk este cea mai mare insula din Marea Adriatica, cu o suprafata de 405.78 km2. Insula Krk a primit o serie de superlative, fiind considerata: cea mai mare insula din Marea Adriatica; cea mai nordica insula a Marii Adriatice; insula cea mai accesibila de la Marea Adriatica; cea mai vizitata insula de la Marea Adriatica.

Locul de amplasare al Insulei Krk, in partea de nord a Marii Adriatice, o face cel mai facil de vizitat de turistii care vin din partea continentala a Europei in cautarea unei atmosfere mediteraneene. Insula, usor accesibila de la aeroportul international, va fi cu siguranta o alegere excelenta pentru toti turistii care doresc sa evadeze din aglomeratia si stresul din marile orase.

Insula Krk ofera o varietate de experiente, idiferent de ceea ce va place sa faceti cand mergeti in vacanta - cultura, natura sau divertisment. Pe insula, veti gasi orase vechi de o mie de ani, sate mici, plaje bine echipate, golfuri izolate, baruri pline de viata, cluburi si restaurante. Insula Krk este, de asemenea, un loc potrivi pentru a invata mai multe despre patrimoniul Croatiei. Puteti vizita orasele insulare Baska, Vrbnik, Punat, Malinska, Njivice si Omisalj; sau va puteti bucura de linistea si pacea zonelor rurale de pe insula, in locuri cum ar fi satul Brzac.

Cea mai mare insula din Croatia, Krk, este un paradis de plaje si orase minunate in care sa va petreceti vacanta. Cele mai bune plaje din Krk se afla in Baska, statiune ce ofera mai mult de 30 de plaje, conectate printr-o promenada. Desi cele mai multe din ele sunt acoperite cu pietricele, sunt disponibile pentru inchiriere rogojini moi si scaune.

Vrbnik se poate lauda cu podgoriile care produc unele dintre cele mai bune vinuri albe din Croatia, iar Dobrinj atrage turistii cu Festivalul de folclor din august.

Insula Krk este un paradis pentru vara, oferind oportunitatea practicarii sporturilor nautice si a drumetiilor.

Top obiective turistice Insula Krk

Castelul Frankopan din Insula Krk
Castelul Frankopan din Insula Krk

Castelul Frankopan este situat pe coasta de sud-vest a insulei Krk. Castelul a fost construit pentru familia Frankopan. Turnul rotund cu care este prevazut...

Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Insula Krk
Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Insula Krk

Complexul sacral Adormirea Maicii Domnului este datat in secolul al V-lea, si include si bisericile Sf. Margareta si Sf Quirinus. Catedrala Adormirea Maicii...