Informatii utile Georgia

Date generale


Capitala: Tbilisi
Moneda: Lari (GEL)
Limba oficiala: Georgiana
Fus orar: GMT 04:00
Religie: Crestini (88.5%), Musulmani (10.7%), Alte religii (0.8%)

Georgia este recunoscuta pentru


puncte de interes
alte atractii

Cand este indicat sa vizitati Georgia

Georgia are o clima care variaza de la subtropicala la continentala. Cele mai reci luni ale anului sunt decembrie, ianuarie si februarie, cu temperaturi la limita de inghet, iar noptile sunt foarte friguroase. Cele mai calduroase sunt lunile iulie si august, cand se inregistreaza si temperaturi de 40ºC, iar lunile aprilie si mai se remarca prin precipitatii constante. Cel mai bine ar fi sa planificati vacanta intre lunile aprilie si octombrie. Variatiile de temperatura difera, vizibil, de la est la vest. In partea de est a tarii, nu se inregistreaza prea multe precipitatii, comparativ cu vestul tarii. Mai trebuie spus ca in Georgia nu exista sezon turistic de varf, astfel incat aglomeratia nu va va ridica probleme. In general, lunile de vara sunt mai aglomerate. De asemenea, Gerorgia este o tara unde evenimentele culturale se desfasoara cu destul de mare frecventa. De un mare succes se bucura Tbilisoba, eveniment care are loc la Tbilisi, in ultima duminica din octombrie. Este o ocazie speciala sa cunoasteti obiceiurile si traditiile georgiene. Cu aceata ocazie au loc numeroase spectacole de muzica si dans in aer liber. De asemenea, in lunile de toamna sunt organizate nuntile in Georgia. Sa nu va mire daca in vacanta dvs. in Georgia, in aceasta perioada, veti intalni astfel de evenimente. In Tbilisi, media lunii ianuarie este de 6ºC, si 30 de grade C in lunile iulie-august. Mai, iunie, iulie si septembrie sunt cele mai ploioase.

Temperaturi medii lunare in Georgia

Ce sa luati in bagaje

Bagajul pentru o calatorie in Georgie difera in functie de anotimpul cand va decideti sa plecati in vacanta, stiut fiind ca veriile sunt foarte calduroase si iernile geroase. Poporul georgian este destul de conservator si adopta o tinuta de culori inchise, fiind, in aceeasi masura, foarte prietenosi si deschisi cu turistii. In general, e bine sa aveti la voi, haine lejere, camasi, cu maneca lunga/scurta, jeans, incaltaminte confortabila, pulover, jacheta impermeabila, umbrela, ochelari de soare. Pentru restaurante, vizite la muzeu si lacasuri de cult este de preferat o tinuta formala. Mai adaugati, o lanterna (baterii de rezerva), aparat foto (accesorii), crema de protectie solara, creme de protectie impotriva insectelor si o harta.

Viza turistica in Georgia

Incepand cu 2007, cetatenii romani care calatoresc in Georgia nu au nevoie de viza, daca durata vizitei nu depaseste 90 de zile.