Cum se ajunge in Siena

Calatoria cu masina la Siena

In cazul in care hotarati sa parcurgeti distanta Bucuresti-Siena cu masina, recomandam ruta: Bucuresti - Pitesti - Vidin - Belgrad - Lipovac - Sl. Brod - Okucani - Zagreb - Ljubljana - Postojna - Padova - Ferrara - Bologna - Florenta - Val d'Elsa – Siena, traseul avand aproximativ 1691.8 km.

Extinsa retea de autostrazi va permite sa ajungeti usor in Siena, indiferent daca veniti de la Roma, Milano, Bologna, Florenta, Venetia, Genova sau Pisa.

Calatoria cu avionul la Siena

Siena are un aeroport foarte mic, cu cateva zboruri, astfel incat turistii care vin din Europa vor putea opta pentru Roma sau Milano, si de aici vor putea lua o legatura catre aeroporturile din Pisa sau Florenta. Aeroportul International din Pisa, "Galileo Galilei" (PSA), este cel mai mare din Toscana si opereaza zboruri spre destinatii importante italiene, si in unele orase europene. Servicii regulate de tren ofera o modalitate rapida de a calatori intre Pisa si Siena, aceasta calatorie avand aproximativ doua ore.

Alternativ, vizitatorii pot alege sa ajunga in aeroportul din Florenta "Amerigo Vespucci" (FLR), care se leaga cu toate marile aeroporturi italiene, precum si cu 13 destinatii europene. Transportul cu autocarul opereaza direct intre Aeroportul Florenta si Siena. De asemenea, este posibil sa se ia un tren din gara Novella din Florenta, spre Siena.

Calatoria cu trenul la Siena

Gara este situata chiar in afara de centrul orasului Siena, in Fratelli Piazza Roselli. Siena ofera legaturi catre Pisa, Roma dar si alte servicii de transport feroviar catre orase din cadrul regiunii Toscana.