Castelul din Bratislava

Un loc medieval, plin de istorie, un adevarat monument istoric, arheologic si arhitectural, il reprezinta Castelul Bratislava. Turisti de peste tot vin an de an sa-l viziteze, fiind fascinati de frumusetea lui exterioara si de camerele pline de istorie din interiorul acestuia.

Castelul dateaza din secolul al XII-lea si poporul slovac a reusit sa-i pastreze autenticitatea pana in zilele noastre.

Panorama pe care castelul cu 4 turnuri marete o ofera este extraordinara, de la ultimul etaj al Castelului Bratislava putandu-se admira intreg orasul. Cel mai important turn din castel este Turnul Coroanei, fiind foarte important deoarece aici se pastrau celebrele bijuterii ale coroanei, de unde i-a venit si numele.

Castelul este construit in stilul gotic renascentist, zidurile exterioare ale acestuia pastrand si acum amprenta bataliilor care s-au tinut aici. Langa castel se gaseste o fantana adanca de peste 80 de metri, de unde locuitorii castelului se aprovizionau cu apa.

La intrarea in castelul Bratislava se afla un coridor arcuit lung de 30 de metri si o scara centrala arcuite, construite in stil baroc, care duc spre Muzeul National Slovac. Pe partea opusa a castelului se gasesc Camerele comorii, principala atractie turistica a castelului Bratislava, deschise spre expozitie in anul 1988. Ultimul etaj gazduieste o alta expozitie, Expozitia Istoriei Slovaciei, unde veti afla absolut orice doriti despre aceasta tara.

De asemenea, Castelul Bratislava gazduieste si celebre festivaluri si concerte locale, toate tinandu-se in fosta capela din spatele castelului, unde se afla si o sala de muzica. Curtea castelului mai include, de asemenea, si Sala Cavalerilor, unde cavalerii luau masa si ascultau muzica.

Castelul Bratislava contine trei porti: Poarta Viena construita in anul 1712, Poarta Sigismund, construita in secolul al XV-lea (cea mai veche poarta) si Poarta Nicolae.

Curtea castelului se intinde pe o suprafata mare de teren, incluzand la randul ei alte curti precum Curtea Leopold, Curtea de Onoare si Bastionul Lugiland.

In interiorul curtilor se afla si biserica Sfantului Salvador, biserica construita in secolul al IX-lea. In interirorul acestui ansamblu vom putea gasi un restaurant construit in stil medieval si numeroase magazine de suveniruri.

Castelul este deschis pentru vizitatori in fiecare zi a saptamanii intre 9.00-18.00 si, in weekend si in zilele de sarbatoare legala, intre 07.00-19.00. Pretul biletului de intrare in Castelul Bratislava este de 3 euro / persoana. Copiii cu varste pana la 5 ani intra gratuit si studentii, pensionarii si persoanele invalide vor achizitiona biletul de intrare in castel la pretul de 2 euro.

Daca sunteti in vizita in Bratislava sau daca doriti sa va petreceti un sejur aici trebuie neaparat sa vizitati Castelul Bratislava, acesta fiind cel mai important punct de atractie turistica din acest oras.

Localizare

GPS - Latitudine: 48.142330, Longitudine: 17.100060

Mareste harta

Legenda

 • Castelul din Bratislava
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Castelul din Bratislava