Informatii utile Nottingham

Date generale


Moneda: Lira sterlina (GBP)
Limba oficiala: Galeza, Engleza
Fus orar: GMT 00:00

Nottingham este recunoscuta pentru


muzee
puncte de interes
atractii inedite
cultura
expozitii
arhitectura

Cand este indicat sa vizitati orasul Nottingham

Nottinghamul este unul dintre cele mai frumoase orase ale Marii Britanii, si poate fi vizitat oricand. Cu toate acestea, clima insulei face ca primavara si vara sa fie cele mai bune anotimpuri pentru vizita dumneavoastra. Daca sunteti un fan al festivalurilor si vreti sa prindeti cel putin unul dintre acestea, trebuie sa stiti perioadele cand acestea au loc.

Temperaturi medii lunare in Nottingham, Anglia

Festivalul „Nottingham CAMRA” este un festival de bere si cidru ce are loc la jumatatea lunii octombrie. Festivalul Headstock este un festival de arta moderna si arta urbana. Mai exista si alte festivaluri, insa acestea sunt cele mai faimoase.

Ce sa luati in bagaj

In primul rand, oriunde ati merge in Marea Britanie, nu va uitati umbrela. De asemenea, cateva haine groase nu va vor fi niciodata de prisos, deoarece temperaturile pot fi destul de imprevizibile. Pentru amintiri de neuitat, este recomandat sa purtati intotdeauna cu dumneavoastra un aparat de fotografiat.

Buget de vacanta

Suma de bani necesara pentru calatoria dumneavoastra depinde in cea mai mare parte de locul unde doriti sa va cazati, de locurile pe care doriti sa le vizitati, modalitatea de calatorie pe care o abordati (pe jos/autobuz/taxi) si multe altele. Prin urmare, veti avea nevoie cu siguranta de cateva zeci de lire pentru transport si trebuie sa stiti ca mancarea in Marea Britanie este ceva mai scumpa, mai ales la restaurant.

Tramvaiul in Nottingham

Orasul beneficiaza de un sistem de tramvaie foarte modern, numit Nottingham Express Transit. Acesta transporta calatorii pe toata suprafata orasului. Pe traseul sau, sunt cateva parcuri si atractii turistice pe care e foarte posibil sa doriti sa le vedeti. Un bilet ca va va permite sa caloriti cu tramvaiul toata ziua costa £3.00, iar cel pentru tramvai si autobuzele NCT costa £3.20.

Autobuzele in Nottingham

Autobuzele din Nottingham sunt puse la dispozitie de catre doua companii principale: Trentbarton si Nottingham City Transport. Acesta acopera toata aria orasului si cu precadere centrul. Pentru a circula cu el puteti opta pentru biletele de tren si autobuz, sau pentru 20 de penny in plus va puteti cumpara un bilet „Kangoroo”, valabil pentru autobuz, tramvai si tren.

Taxiurile in Nottingham

Aceasta arie nu este dezvoltata aici la fel de mult ca in alte orase din regat, insa taxiurile sunt si ele prezente. Atunci cand va urcati in unul, fiti foarte atenti sa fie certificat si sa circule legal.