Informatii utile Oslo

Date generale


Moneda: Coroana norvegiana (NOK)
Limba oficiala: Norvegiana
Fus orar: GMT 01:00

Oslo este recunoscuta pentru


muzee
cultura
arta
istorie
puncte de interes
atractii inedite

Cand este indicat sa vizitati orasul Oslo

Oslo este un oras scump, dar frumos, care are multe de oferit pe tot parcursul anului. Pentru a va planifica foarte bine calatoria ar trebui sa luati in considerare vremea, evenimentele si costurile.

Iernile din Oslo sunt lungi si friguroase; in acest anotimp temperaturile pot ajunge la -5 grade C. Primavara temperaturile ajung in luna mai la 16 grade C. Din iunie-august va puteti astepta la temperaturi intre 10 si 22 grade C. Cele mai multe dintre ploaie anuale cad in iulie si august. Toamna temperaturile ating o maxima de 16 grade C, si o minima de -1 grad C. Ploaie este frecventa, iar zilele sunt adesea scurte si gri.

Temperaturi medii lunare in Oslo, Norvegia

Evenimente din Oslo sunt abundente. Martie incepe calendarul festivalurilor cu Festivalul de Muzica bisericeasca si Festivalul de Schi Holmenkollen. In aprilie, va puteti alatura in nebunia de la Inferno Fest. Pe 17 mai, localnicii sarbatoresc Ziua Constitutiei, cu costume si parade. In iunie, Festivalul de Lemn va va incanta cu o multime de grupuri muzicale celebre. Festivalul Medieval este, de asemenea, momentul in care puteti observa si gusta diverse arte traditionale, mestesuguri si alimente. In august se organizeaza Festivalul de Jazz si Festivalul de Muzica de Camera. Noiembrie saluta un targ de antichitati, si, in cele din urma, in decembrie va puteti alatura festivitatilor de Craciun, precum si ceremoniei Premiului Nobel pentru Pace.

Sezonul de varf in Oslo dureaza din iunie pana in august. Biletele de avion sunt mai scumpe. Este mult mai probabil sa obtineti oferte turistice mai bune in afara sezonului, care dureaza din ianuarie pana in martie. Tineti cont de faptul ca unele dintre cele mai renumite festivaluri pot face ca preturile sa creasca.

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagaj un pulover si un sacou pentru a le purta in serile reci chiar si vara. Pentru iarna asigurati-va sa aveti in bagaj o multime de haine calduroase. Pastrati intotdeauna produsele medicale in bagajele de mana. Nu uitati aparatul de fotografiat cu care puteti surprinde cele mai placute momente ale vacantei dumneavoastra.

Shopping in Oslo

Principalele cartiere comerciale din Oslo sunt in Frogner, cu antichitati si galerii de arta; si zona din jurul Karl Johans unde veti gasi brandurile mari. Oslo Pulover Shop are una din cele mai bune game de pulovere din oras, in timp ce William Schmidt este specializat in pulovere si suveniruri din 1853. Tricotajele norvegiene sunt printre cele mai bune in lume, datorita modelelor complicate si a calitatii excelente.

Aker Brygge, situat pe chei langa City Hall, este cel mai vechi centru comercial din Oslo, in timp ce cel mai mare mall este Oslo City.