Castelul din Riga

Cea mai importanta atractie turistica din capitala Letoniei si monumentul istoric si arhitectural de interes national major este Castelul Riga. Acesta este situat pe malul raului Daugava si dateaza din secolul al XIV-lea, mai exact din anul din 1330.

De-a lungul timpului, Castelul a trecut prin nenumarate catastrofe naturale sau nu, precum un incendiu devastator, cele doua Razboaie Mondiale si ocupatiile fortate ale nemtilor si ale rusilor, fapt care a dus la reconstructia structurii acestuia de cateva ori. In anul 1515, castelul Riga a fost complet reconstruit. In timp, aici au locuit numeroase personalitati din tara, in zilele noastre castelul fiind resedinta oficiala a Presedintelui Letoniei si gazduind si cateva muzee.

In timpurile de demult, in locul acestui monument istoric si arhitectural, se gasea Manastirea Sfantului Duh, un spital clinic si un adapost pentru persoanele sarace. In anul 1621, acesta a fost ocupat fortat de catre suedezi, acestia folosindu-l ca si casa de administrare.

Constructia se intinde pe o suprafata mare de teren, prezinta trei etaje si patru turnuri dispuse in toate colturile constructiei. In varful turnurilor sunt asezate steagurile tarii. Constructia este de forma dreptunghiulara si pe toata suprafata ei se pot vedea multe ferestre asezate ordonat una langa alta.

In interiorul Castelului Riga se gasesc numeroase obiecte de lux care dateaza din secolul al XII-lea de cand a fost el construit, mobila veche, o podea luxoasa de marmura alba, un candelabru decorat cu multe becuri si multe picturi si sculpturi create de artisti cunoscuti de etnie rusa, suedeza si letona. Aici se gasesc si cateva cafenele de lux si un club pentru turistii care duc o viata de noapte activa.

Castelul Riga este deschis vizitatorilor pe perioada intregului an, in fiecare zi a saptamanii incepand cu orele 7 ale diminetii pana la orele 17 ale dupa amiezii si, in zilele de weekend si de sarbatoare legala, incepand cu orele 10 ale diminetii pana la orele 20 ale serii. Cladirea din interiorul Palatului care gazduieste resedinta Presedintelui Letoniei nu poate fi vizitata, insa muzeele si restul sitului arheologic se pot vizita de catre cei interesati.

Pretul biletului de intrare la Castel nu include si vizita la muzee, acesta fiind de 10 euro de persoana pentru adulti, echivalentul a 8 latsi. Copiii cu varste de pana la 7 ani si persoanele care prezinta un grad ridicat de handicap sau de invaliditate beneficiaza de intrare gratuita iar pensionarii, somerii si studentii, vor plati un bilet de intrare in baza legitimatiilor si a cupoanelor de pensie in valoare de 5 euro de persoana, echivalentul a 3 latsi. Grupurile familiare si cele organizate de elevi care includ mai mult de 5 persoane vor achita un bilet comun in valoare de 30 de euro, echivalentul a aproximativ 27 de latsi. In pretul biletului de intrare este inclus si un ghid la alegere in limba engleza sau rusa, care va va povesti istoria sitului arheologic.

Turistii care vor sa fotografieze sau sa filmeze in incinta monumentului vor fi nevoiti sa plateasca o taxa suplimentara biletului de intrare in valoare de 5 euro de persoana, echivalentul a 3 latsi.

Localizare

GPS - Latitudine: 56.950001, Longitudine: 24.100000

Mareste harta

Legenda

 • Castelul din Riga
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Castelul din Riga