Centrul Istoric Mexico City

Centrul Istoric al orasului Mexico este cunoscut sub denumirile de Centro sau Centro Historico. Aceasta zona se concentreaza in special pe Zocalo, piata principala din Mexic, intinzandu-se in mai multe directii, cel mai indepartat punct fiind Alameda Central.

Centrul Istoric din Mexico City are o suprafata de peste 9 km² si cuprinde nu mai putin de 668 de strazi, 9000 de cladiri, dintre care 1550 au fost declarate edificii cu importanta istorica. Multe dintre aceste cladiri istorice au fost construite intre secolele al XVI-lea si al XX-lea. Pentru a fi cat mai bine conservat, centrul este impartit in doua zone: Zona A cuprinde orasul pre-hispanic si expansiunea sa din perioada Viceregilor pana la Independenta si Zona B acopera suprafata cu cladiri de la sfarsitul secolului al XIX-lea, considerate indispensabile pentru conservarea mostenirii culturale si arhitecturale.

In Centrul Istoric, spaniolii au inceput sa construiasca Mexicul modern in secolul al XVI-lea, pe ruinele capitalei Imperiului Aztec, Tenochtitlan. Fiind centrul anticului Imperiu Aztec si centrul puterii coloniei spaniole, aceasta zona include majoritatea siturilor istorice din oras, dar si un numar impresionant de muzee. Pentru toate aceste caracteristici si pentru importanta sa, Centrul Istoric al orasului Mexic face parte inca din anul 1987 din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Arhitectura coloniala si Europeana, dar si strazile inguste si pitoresti, fac ca aceasta zona sa fie unica in orasul Mexic, diferita de toate celelalte. Acolo veti gasi un numar mare de magazine, vanzatori ambulanti si foarte multi turisti si localnici. Fara indoiala, aceasta zona este una dintre cele mai populare din Mexico City.

Dintre obiectivele turistice cele mai importante din Centrul Istoric va recomandam: Zocalo, Catedrala Metropolitana, Palatul National, Templo Mayor, Nacional Monte de Piedad, Piata Manuel Gamio, Turnul Latino-American, Palatul Artelor Frumoase, Muzeul National de Arta, Palatul Postei, Casa de los Azulejos, Piata Santo Domingo, Curtea Suprema de Justitie, Palatul Antic al Inchizitiei sau Piata celor trei culturi (Plaza de las Tres Culturas). In Centrul Istoric veti gasi si foarte multe muzee interesante precum: Muzeul National de Arta, Muzeul Franz Mayer, Muzeul Templo Mayor, Muzeul Jose Luis Cuevas, Muzeul National San Carlos, Muzeul Mural Diego Rivera, Centrul Cultural Spaniol, Muzeul Caricaturilor, Muzeul Luminii, Muzeul Medicinei Mexicane, Muzeul Berii, Memorial 68 si multe altele.

Iubitorii de shopping se vor simti in largul lor in Centrul Istoric. Zona are cateva strazi dedicate fiecare cate unui anumit tip de shopping. Aceasta activitate desfasurata in Centrul Istoric este o adevarata experienta inapoi in timp, deoarece multe dintre spatiile in care sunt localizate magazinele au o incarcatura istorica importanta.

Amintim cateva strazi tematice din Centrul Istoric al Mexicului:
Strada Republica del Salvador – prima jumatate a strazii, de la Bulevardul Eje Central pana la Bulevardul Isabel La Catolica, cuprinde magazine de electronice, unde puteti gasi sisteme home cinema, mixere audio si lumini pentru cluburi, iar cealalta jumatate a strazii este ocupata de magazine specializate in papetarie.

Bulevardul Eje Central – veti observa ca aceasta strada este impanzita de vanzatori ambulanti. Totusi, trebuie sa aveti grija, deoarece aglomeratia de acolo este mediul perfect in care puteti fi victima hotilor de buzunare. Intre strazile Republica del Salvador si Republica de Uruguay se afla centrul comercial Plaza de Computacion, un targ enorm de electronice si componente pentru computere.

Strada Articulo 123 – cu magazine specializate in produse electrocasnice, de la blendere si pana la aspiratoare industriale.

Strada Victoria – cu magazine specializate in corpuri de iluminat, de la simple lampe pana la candelabre impresionante.

Strada Donceles – cu magazine specializate in domeniul fotografiei de unde puteti achizitiona tot ce aveti nevoie pentru acest hobby.

Strada Republica de Cuba – de la aceste magazine puteti achizitiona carti si postere. Tot pe aceasta strada exista si cateva librarii care vand carti vechi, din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea.

Pentru haine va recomandam magazinele El Palacio de Hierro, Liverpool, Sanborns, El Nuevo Mundo si C&A. Daca doriti sa achizitionati produse traditionale de artizanat trebuie sa mergeti la Piata de Artizanat San Juan Letran sau la Centrul de Artizanat La Ciudadela. Gurmanzilor le recomandam o vizita la patiseria La Ideal, un loc cu traditie, deschis in 1927, de unde puteti cumpara paine traditionala, produse de patiserie si dulciuri. Specialitatea casei este Danes de Chocolate si este delicioasa. Pentru a lua masa mai puteti merge si la Cafe de Tacuba, Cafe La Opera, Cafe el Popular sau El Huequito. Pentru o experienta autentica, cu mariachi, tequila si mancare mexicana, va recomandam Tenampa.

Cea mai buna modalitate de a ajunge in Centrul Istoric este cu metroul. Trebuie, insa, sa aveti grija la buzunare, deoarece toate statiile de metrou din aceasta zona sunt foarte aglomerate. Exista mai multe linii de metrou care leaga Centrul Istoric de restul orasului: Linia 1 (roz) cu statiile Pino Suarez, Isabel La Catolica si Salto del Agua; Linia 2 (albastra) cu statiile Zocalo, Allende, Bellas Artes, Hidalgo si Revolucion; Linia 3 (verde) cu statiile Hidalgo si Juarez.

Localizare

GPS - Latitudine: 19.433749, Longitudine: -99.141054

Mareste harta

Legenda

  • Centrul Istoric Mexico City
  • Restaurant
  • Hotel
  • Piete si zone centrale
  • Monumente
  • Catedrale si biserici
  • Muzee si galerii de arta
  • Palate si castele
  • Cladiri si turnuri
  • Gradini si parcuri
  • Divertisment
  • Shopping
  • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Centrul Istoric Mexico City

Mexico City