Informatii utile Danemarca

Date generale


Capitala: Copenhaga
Moneda: Coroana daneza (DKK)
Limba oficiala: Daneza
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (83.5%), Musulmani (4.1%), Alte religii (12.4%)

Danemarca este recunoscuta pentru


cladiri istorice
puncte de interes
arhitectura
lacasuri de cult
cultura
istorie
muzee

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Danemarca

Vara se extinde din iunie pana in august, care sunt, de asemenea, cele mai bune luni pentru a vizita aceasta tara. Iarna tinde sa fie umeda, cu perioade lungi de zile de inghet si de intuneric. Primavara si toamna sunt in general usoare.

Temperaturi medii lunare in Danemarca

Danemarca se afla sub influenta Curentului Golfului si se bucura de un climat foarte usor. Iernile sunt calde, predomina vantul si umezeala de-a lungul anului. Verile sunt racoroase.

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagaj haine de vant si impermeabile, de buna calitate; straturi calde si incaltaminte confortabila, impermeabila, care sa va tina de cald; de asemenea, unele haine usor mai subtiri - temperaturile pot varia foarte mult pe parcursul unei zile.

Shopping in Danemarca

Achizitiile speciale includ portelan din Copenhaga, sticla Holmegård, ceramica Bornholm, articole din lana lucrate manual din Insulele Feroe si jucariile Lego. Vizitatorii din afara UE pot solicita de multe ori o parte din TVA pentru marfurile cumparate, care sunt trimise direct in tara lor de origine de la magazinul din Danemarca.